Ziua 354: Rusia, cele mai numeroase victime de la prima săptămână de invazie. Mercenarii Wagner se apropie de Bahmut

Ziua 354: Rusia, cele mai numeroase victime de la prima săptămână de invazie. Mercenarii Wagner se apropie de Bahmut

În ziua 354 de război, Rusia a lansat noi atacuri cu rachete, vizând infrastructura de utilități a Ucrainei și lovind ținte civile, în timp ce între oficiali ucraineni și americani au avut loc noi discuții pentru a grăbi trimiterea vehiculelor promise de aliați.

În schimb, Rusia înregistrează cele mai numeroase victime de la prima săptămână de invazie în Ucraina, potrivit celei mai recente actualizări de informaţii publicată de Ministerul Apărării al Marii Britanii.

Și Zelenski apare pe coperta ultimului număr al revistei Der Spiegel, alături de titlul „Putin, un dragon care vrea să mănânce tot timpul”, iar potrivit unui sondaj realizat pentru Conferința de Securitate de la Munchen, ucrainenii sunt dispuși că lupte până la capăt, chiar dacă rușii ar folosi arme nucleare.

Sâmbătă, în ziua 353 de război, au apărut informații că Putin vrea să marcheze un an de război cu Satan-2, iar autorităţile ucrainene au avertizat în legătură cu o ameninţare de atac cu drone în regiunea Kievului, în timp ce lupte grele au continuat la Bahmut, oraș pe care șeful Wagner l-a numit „mașina de tocat carne”.

ADVERTISING

Evoluții pe front

  • Atacuri în ultimele 24 de ore - Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei informează că forțele ucrainene au lovit 14 baze ale trupelor rusești, un depozit de muniții și un complex de rachete antiaeriene. În același timp, armata rusă a lansat 12 lovituri cu rachete (trei vizând infrastructura civilă din regiunea Harkov), 32 de atacuri aeriene și peste 90 de atacuri MLRS care au vizat infrastructura Ucrainei.
  • Trei rachete în Harkov - Un bărbat în vârstă de 35 de ani a fost rănit în urma atacurilor Rusiei în partea nord-est a orașului Harkov, în seara zilei de 11 februarie. Trei rachete ruse au vizat orașul, a spus guvernatorul Harkovului.
  • ISW - Armata rusă pare că nu a reușit să pregătească eficient personalul mobilizat pentru ofensivă, în scurta perioadă trecută de la mobilizarea a noi trupe. În plus, lipsa vehiculelor și muniției adecvate contribuie probabil la ineficacitatea tacticilor de manevră rusești de până acum, susține Institutul pentru Studiul Războiului, în cel mai recent raport.
  • Ucrainenii rezistă la Bahmut - Forțele ucrainene mențin apărarea de-a lungul liniei frontului din Donețk, inclusiv a orașului asediat Bahmut, cele mai aprige bătălii fiind purtate pentru orașele Vuhledar și Maryinka, a declarat Valeriy Zaluzhnyi, comandantul-șef al forțelor armate ucrainene, citat de Reuters. El a adăugat că Ucraina continuă să dețină Bahmut, încercând să "stabilizeze" linia frontului din jurul orașului.
  • Prigojin revendică o victorie - Şeful grupării paramilitare ruse Wagner, Evgheni Prigojin, a anunţat astăzi că trupele sale au cucerit satul Krasna Hora, situat la câţiva kilometri nord de oraşul Bahmut, pe care Moscova încearcă să-l ocupe de mai multe luni, transmit EFE, Reuters şi AFP. Prigojin a publicat şi o înregistrare video scurtă, care ar înfăţişa mercenari Wagner lângă indicatorul amplasat la intrarea în localitatea Krasna Hora, care avea 600 de locuitori înainte de război.
  • Cele mai mari pierderi - Rusia înregistrează cele mai numeroase victime de la prima săptămână de invazie în Ucraina, potrivit celei mai recente actualizări de informaţii publicată de Ministerul Apărării al Marii Britanii, relatează The Guardian. ”Statul Major ucrainean publică zilnic statistici privind victimele ruseşti. Deşi Defense Intelligence nu poate verifica metodologia Ucrainei, tendinţele pe care le ilustrează datele sunt probabil corecte. Media pentru ultimele şapte zile a fost de 824 de victime pe zi, de peste patru ori rata raportată în perioada iunie-iulie 2022. Ucraina continuă, de asemenea, să înregistreze o rată de uzură ridicată. Creşterea numărului victimelor Rusiei este determinată, probabil, unei serii de factori, inclusiv lipsa de personal instruit, coordonare şi resurse pe front, acest lucru fiind exemplificat în Vuhledar şi Bahmut”, a postat ministerul pe Twitter.
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Declarații și ajutoare

  • Discuție Austin - Reznikov - Secretarul apărării din SUA, Lloyd Austin, şi ministrul apărării ucrainean, Oleksii Reznikov, au discutat telefonic despre "priorităţi", în ajunul a două reuniuni pe care aliaţii Kievului le vor avea la Bruxelles, relatează Reuters. Grupul de Contact pentru Apărarea Ucrainei se va reuni marţi la cartierul general al NATO. Cei doi au discutat despre importanţa livrării cât mai rapid cu putinţă a vehiculelor promise, iar Reznikov a scris pe Twitter că "Statele Unite sunt de neclintit în sprijinul lor faţă de Ucraina".
  • Zelenski, mesaj la Sanremo - Ucraina va câştiga cu siguranţă acest război, a afirmat preşedintele Ucrainei Volodimir Zelebski în mesajul citit sâmbătă seară de Amadeus, pe scena Festivalului Sanremo, conform ANSA. „Din păcate, în tot timpul existenţei sale, omenirea nu creează numai lucruri frumoase. Şi din păcate astăzi, în ţara mea, se aud împuşcături şi explozii. Dar Ucraina va câştiga cu siguranţă acest război. Va câştiga împreună cu lumea liberă. Va câştiga datorită vocii libertăţii, democraţiei şi, bineînţeles, culturii. Mulţumesc poporul italian şi liderilor săi care, împreună cu Ucraina, aduc mai aproape această victorie”, a transmis Zelenski.
ADVERTISING

Alte informații relevante

  • Putin dragonul - Ultimul număr al revistei germane Der Spiegel îl are pe Zelenski pe coperta și titlul „Putin este un dragon care vrea să mănânce tot timpul”.
  • Luptă până la capăt - Chiar și după o lovitură nucleară rusă, 89% dintre ucraineni vor să continue lupta, în orice circumstanțe, arată un sondaj pentru Conferința de Securitate de la Munchen, citat de Nexta.

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇