Zelenski mulțumește României pentru sistemul Patriot: "Va sprijini cu adevărat poporul nostru"

Zelenski mulțumește României pentru sistemul Patriot: "Va sprijini cu adevărat poporul nostru"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulţumit României, marţi seara, pentru sistemul Patriot pe care Parlamentul de la Bucureşti l-a aprobat să fie transferat Ucrainei.

„Ne bazăm pe (sistemul) Patriot, pe care România se pregăteşte să îl transfere. Sunt recunoscător pentru acest pas de asistenţă din partea României. Acesta este un lucru care va sprijini cu adevărat poporul nostru, ţara noastră, întreaga noastră regiune”, a declarat Zelenski în discursul său video pe care îl adresează compatrioţilor în fiecare seară.

ADVERTISING

Zelenski a spus că a avut o reuniune cu şefii de stat major cu care a discutat despre utilizarea sistemelor de apărare aeriană şi despre protejarea oraşelor şi comunităţilor ucrainene și a identificat împreună cu comandanţii ucraineni măsuri pentru a face mai eficiente sistemele pe care le Ucraina le are deja.

„De asemenea, lucrăm pentru a obţine protecţie suplimentară pentru Ucraina”, a menţionat liderul de la Kiev.

„Desigur, continuăm să lucrăm cu toţi partenerii pentru soluţii mai puternice care să ne sprijine apărarea - pentru soluţii cu rază lungă de acţiune care ar putea distruge o parte semnificativă a rachetelor balistice ruseşti înainte ca acestea să fie lansate”, a adăugat președintele Ucrainei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇