Zeci de oameni s-au înghesuit să cumpere produse la un târg din Prahova. Patru comercianți au fost amendați, iar autorităţile locale au primit avertisment

Zeci de oameni s-au înghesuit să cumpere produse la un târg din Prahova. Patru comercianți au fost amendați, iar autorităţile locale au primit avertisment

Poliţiştii şi jandarmii au descins, duminică, într-un târg din satul Meri, judeţul Prahova, după ce pe Facebook au apărut imagini în care se vede cum oamenii stau la cozi, fără a respecta distanţa între ei şi cum îşi lasă copiii la locul de joacă amenajat în zonă.

Patru comercianţi au fost amendaţi, iar autorităţile locale au primit avertisment pentru că nu au luat nicio măsură.

În imaginile filmate duminică în satul Meri, comuna prahoveană Drăgăneşti, postate pe Facebook şi însoţite de comentariul ”mai ţine careva cont de vreo regulă?” se vede cum numeroşi copii se joacă în spaţiul amenajat la marginea unui târg şi cum oameni stau la rând, înghesuiţi, petru a cumpăra produse de la comercianţii care au amenajat grătare şi tonete.

ADVERTISING

”În urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini din care reiese faptul că într-o zonă din comuna Drăgăneşti, judeţul Prahova se află mai multe persoane care nu respectă regulile de distanţare socială şi prevederile legale instituite în perioada stării de alertă, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova s-a autosesizat, în zonă fiind direcţionate mai multe echipaje de poliţişti şi jandarmi.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale persoanelor juridice pentru încălcarea prevederilor legii nr.12/1990. Totodată, unitatea administrativ teritorială  a comunei a fost sancţionată contravenţional pentru nerespectarea prevederilor legii nr.55/2020”, a anunţat IPJ Prahova duminică după-amiază.

ADVERTISING

Reprezentanţi ai instituţiei au declarat pentru News.ro că patru comercianţi au primit amenzi de câte 500 de lei, în timp de administraţia locală a fost sancţionată contravenţional cu avertisment.

Totodată, părinţii copiilor care se aflau în spaţiul de joaca au fost sfătuiţi să părăsească zona şi să respecte măsurile de protecţie pentru limitarea răspândirii infecţiei cu virusul SARS-COv-2.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇