Zeci de mii de ruși au intrat în România de la începutul războiului - câți au și rămas în țara noastră. Au intrat și milioane de ucraineni

Zeci de mii de ruși au intrat în România de la începutul războiului - câți au și rămas în țara noastră. Au intrat și milioane de ucraineni

Aproape 30.000 de cetăţeni ai Federaţiei Ruse au trecut frontiera României de la debutul războiului din Ucraina, în luna februarie, iar 485 dintre ei nu au mai ieşit din ţară.

Potrivit Ştirile Pro TV, aproape 30.000 de cetăţeni ruşi au intrat în România de la debutul războiului din Ucraina, dar majoritatea au fost doar în tranzit, iar alţii s-au întors în Rusia.  

485 dintre cetăţenii ruşii intraţi în România au rămas aici, însă, numărul fiind de zece ori mai mic decât cu un an înainte de conflictul militar.  

ADVERTISING

Din ziua în care, la ordinul lui Vladimir Putin, armata rusă a invadat Ucraina şi până acum, Poliţia de Frontieră a interzis intrarea în România unui număr de 309 de cetăţeni din Federaţia Rusă, pentru că nu au îndeplinit condiţiile legale: fie nu deţineau viză valabilă sau permis de şedere valid, fie nu aveau documente care să le justifice scopul şi condiţiile de şedere în ţara noastră. 

Potrivit Poliţiei de Frontieră, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 15.10.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 2.591.400 cetăţeni ucraineni.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇