Vlad Pascu nu va fi judecat pentru omor calificat

Vlad Pascu nu va fi judecat pentru omor calificat

Vlad Pascu nu va fi judecat pentru omor calificat, aşa cum au cerut avocaţii victimelor accidentului din 2 Mai.

Cererea de schimbare a încadrării juridice din ucidere din culpă în omor calificat a fost respinsă vineri de Judecătoria Mangalia.

Decizia a fost luată de noua judecătoare din dosar, Carmen Claudia Berevoescu, după ce Ioana Ancuţa Popoviciu a fost recuzată.

La începutul procesului a mai fost depusă o cerere de schimbare a încadrării juridice din ucidere din culpă în omor calificat, dar şi aceasta a fost respinsă de prima instanţă.

ADVERTISING

De asemenea, prima judecătoare a admis şi ca procesul să se judece în procedură simplificată după ce Vlad Pascu şi-a recunoscut fapta, astfel că autorul accidentului de la 2 Mai va beneficia de reducerea cu o treime a pedepsei. 

Noua judecătoare a hotărât ca Vlad Pascu să fie prezent de acum înainte în sală la fiecare termen de judecată. Cât timp dosarul fusese la Ancuţa Popoviciu, Vlad Pascu a participat la proces în regim de videoconferinţă. 

În 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5.25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi.

ADVERTISING

Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇