Vila de peste 3 milioane de dolari construită pentru Putin și abandonată. Jurnaliștii au găsit ușa de la intrare deschisă (Video)

Vila de peste 3 milioane de dolari construită pentru Putin și abandonată. Jurnaliștii au găsit ușa de la intrare deschisă (Video)

Un fost coleg de facultate al lui Vladimir Putin a construit în Finlanda o casă de vacanță cu trei etaje, cramă și lift, unde președintele rus ar fi urmat să vină la pescuit.

Liderul de la Kremlin nu a venit însă niciodată acolo, iar vila a rămas neterminată.

Vila a fost ridicată de Viktor Khmarin, fost coleg cu Putin la Universitatea de Stat din Sankt Petersburg, în prezent directorul general al celei mai mari companii hidroenergetice din Rusia. Acesta este căsătorit cu o verișoară a lui Putin, potrivit Forbes.

ADVERTISING

Khmarin a construit casa sperând să-l aducă acolo pe Putin și să petreacă mai mult timp cu președintele rus.

El a plătit aproximativ 541.000 de dolari pentru construcția principală, 216.000 pentru o casă de securitate, 432.000 de dolari pe materialele de construcție și alte costuri pentru podurile din lemn, alei, o căsuță pentru pescuit și alte facilități.

Cu totul, construcția casei de vacanță de pe malul lacului Saimaa, din sud-estul Finlandei, a costat în jur de 3,2 milioane de dolari, relatează publicația independentă rusă The Insider.

ADVERTISING

Imobilul cu trei etaje are lift, cramă, garaj subteran, saună, piscină privată, sală de biliard, birou și opt toalete, potrivit planului locuinței.

«Путин сюда больше не приедет». The Insider нашел заброшенную виллу Хмарина в Финляндии

Construcția nu a fost însă dusă la bun sfârșit.

Reporterul publicației ruse a avut surpriza să găsească ușa din față deschisă. Căldura era pornită, chiar dacă nimeni nu părea să lucreze acolo. Înăuntru a găsit mai multe schele, stive de materiale de construcție, cutii cu gresie, cabluri, frigidere și o cadă dezinstalată. „Nu atingeți aceste cutii fără aprobarea mea!", este mesajul în rusă lăsat pe o cutie de carton.

ADVERTISING

Faza de construire a fost întârziată de mai multe probleme, echipele de muncitori fiind schimbate de mai multe ori, după ce aceștia au plecat din cauza banilor și a condițiilor de lucru. Câțiva muncitori finlandezi au refuzat să mai lucreze la casă.

Nu se știe când au început lucrările de construire, dar casa a fost ridicată înainte de iulie 2017, când Putin a sosit în orașul învecinat Savonlinna, unde s-a întâlnit cu președintele finlandez Sauli Niinistö.

În timpul întrevederii, un om al lui Khmarin a sosit la vilă și le-a zis muncitorilor să oprească lucrările, spunând că Putin nu mai vrea să pescuiască în Finlanda, potrivit unei surse din serviciile ruse de securitate citate de The Insider.

Putin-si-Viktor-Khmarin
Vladimir Putin și Viktor Khmarin, în timpul unei întrevederi din martie 2023. Foto: Kremlin.ru

Khmarin nu a reușit ulterior să găsească un cumpărător, astfel că vila a reprezentat o pierdere financiară serioasă pentru el.

Locul în care se află vila lui Khmarin este situat în apropiere de vila Segren, o altă proprietate din Golful Finlandei despre care liderul opoziției ruse Alexei Navalnîi susține că a fost folosită de Putin ca reședință de vacanță.

Секретная дача Путина

Imagini surprinse cu o dronă și postate de Navalnîi în 2017 par să arate un debarcader și un heliport pe această proprietate.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇