Viktor Orban s-a întâlnit cu Putin la Beijing. Președintele rus s-a declarat satisfăcut că are om în UE (Galerie foto & video)

Viktor Orban s-a întâlnit cu Putin la Beijing. Președintele rus s-a declarat satisfăcut că are om în UE (Galerie foto & video)

Premierul ungar Viktor Orban a avut o întâlnire bilaterală cu Vladimir Putin la Beijing, în marja summitului Noilor Drumuri ale Mătăsii,organizat de către preşedintele chinez Xi Jinping. Orban i-a spus liderului rus că Ungaria nu a vrut niciodată să se opună Rusiei, ci a vrut să lege relaţii strânse cu ea.

Ungaria încearcă să salveze contactele bilaterale ungaro-ruse în contextul unor tensiuni internaţionale importante, i-a spus Orban lui Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin şi-a exprimat satisfacţia faţă de faptul că are Ungaria ca interlocutor în Uniunea Europeană (UE).

Viktor Orban se străduieşte să-şi menţină relaţiile cu Rusia, în pofida invaziei şi războiului rus în Ucraina.

ADVERTISING

„Din cauza condiţiilor geopolitice actuale, posibilităţile de păstra contactul şi de a dezvolta relaţiile sunt foarte limitate”, i-a spus Vladimir Putin lui Vikor Orban.

„Însă este satisfăcător că (Rusia) şi-a păstrat relaţiile cu multe ţări europene, iar Ungaria este una dintre ele”, a adăugat el, potrivit unor imagini transmise de televiziunea rusă.

Orban i-a spus lui Putin că este important ca Europa să fie în pace, pentru că doar așa poate fi oprit fluxul de refugiați, sancțiuni și ostilități pe continent.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇