Vești bune: Iată cum ne putem petrece zile frumoase pe plan local

Vești bune: Iată cum ne putem petrece zile frumoase pe plan local

Weekendul se apropie și ne oferă o mulțime de vești bune. Dacă vreți să vă răcoriți la un film bun în aer liber, aveți 10 zile de proiecții impresionante la Râșnov.

Iar cei care rămân în București în weekend pot da o fugă la Muzeul Țăranului Român pentru Târgul de Sfântul Ilie.

Iată că putem să ne găsim lucruri interesante de făcut pe plan local, nu-i așa? De fapt, avem chiar si un studiu care demonstrează că românii s-au reorientat pe plan local pentru sejururi și relaxare.

Nopțile sunt mai lungi la Festivalul de Film și Istorii Râșnov

Una dintre cele mai bune vești astăzi este că începe Festivalul de Film şi Istorii Râşnov.

ADVERTISING

Timp de zece zile, începând din 17 iulie, puteți urmări cele mai interesante proiecții de film, lansări de carte și concerte de jazz în aer liber.

https://www.facebook.com/filmsiistoriirasnov/posts/3239116619445115

”Am pregătit scaune super comode în Piața Unirii, programul este disponibil pe website (www.ffir.ro/ro/editia-2020/program/), accesul este gratuit, dar locurile sunt limitate pentru siguranță (maxim 250 de persoane).

Începem serile cu concerte bine asortate și pentru că ziua nu putem folosi cinematograful am decretat că nopțile sunt mai lungi în acest an. 18 filme foarte faine ne vor ține în fața ecranului până după miezul nopții”, spun organizatorii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Începe Târgul de Sfântul Ilie

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă la Târgul de Sfântul Ilie, de vineri, 17, până duminică, 19 ale lunii lui Cuptor, de la orele 10 de dimineață, până la 6 seara.

Meșteșugari și artiști aduc la târg: obiecte din lemn, ceramică, țesături, împletituri, jucării, podoabe, ouă încondeiate, icoane și multe, multe alte lucruri frumoase pe care le puteți tocmi, în miez de vară, la Muzeul de la Șosea.

Nu vor lipsi nici bunătățile precum prăjiturile de casă, cozonacii, mierea de albine ori ierburile de leac, și nici tradiționala țuică.

Vizitatorii sunt invitați, de asemenea, să răsfoiască, să citească și să-și îmbogățească biblioteca cu publicațiile Muzeului: cărți cu teme etnologice, cărți-obiect, albume ori revista Martor.

Prețul biletului de intrare la târg: adulți - 8 lei; pensionari - 4 lei; elevi și studenți, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau ușor - 2 lei

ADVERTISING

Din ce în ce mai mulți înlocuiesc vacanțele în Bulgaria și Grecia cu sejururi în România

Dată fiind incertitudinea posibilității de a călători în destinațiile estivale bine-cunoscute românilor, precum Grecia, Bulgaria și Turcia, tot mai mulți români se reorientează spre destinații din țara noastră, este rezultatul unui studiu publicat de o agenție de travel.

Valea Prahovei, zonele balneoclimaterice și litoralul rămân cele mai căutate destinații pentru cei care își doresc să călătorească în țara noastră. 

Aproape jumătate dintre rezervările făcute pe portalul Travelminit.ro sunt pentru vacanțe last minute, ce au check in-ul în mai puțin de două săptămâni de la data rezervării. 

1.089 de lei este costul mediu pentru o vacanță achitată cu vouchere

Costul mediu pentru un pachet de vacanță de 3 nopți achitat cu vouchere de vacanță este 1.089 de lei pentru 2 persoane, însemnând o creștere de 8% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cele mai multe rezervări cu tichete de vacanță au fost făcute de familii (45%), iar costul mediu al unei vacanțe pentru doi adulți și 1-2 copii este de 1.065 lei/3 nopți, se arată în comunicatul Travleminit.

De asemenea, mare parte din rezervări au fost efectuate și de cupluri (42%), iar costul mediu al unei vacanțe pentru două persoane este de 726 lei/2 adulți/3 nopți. 

Citește și:

Vești bune: Românii sunt mai cumpătați și au învățat să se distreze online și în aer liber

Vești bune: Donațiile revin, la fel și ideile inedite de petrecere a timpului liber


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇