Vela anunță că polițiștii vor fi dotați cu body-camere: Să nu mai existe analize, dezbateri televizate cine a fost vinovat - Spartacus sau polițistul

Vela anunță că polițiștii vor fi dotați cu body-camere: Să nu mai existe analize, dezbateri televizate cine a fost vinovat - Spartacus sau polițistul

Polițiștii vor fi dotați, din această vară, cu aparatură de înregistrare audio-video, astfel încât să fie evitate problemele cu care oamenii legii s-au confuntat de-a lungul vremii, a anunțat vineri ministrul de Interne, Marcel Vela.

”Mai există un subiect pe care l-am dezbătut şi dumneavosatră aţi analizat de-a lungul timpului, subiect care ne-a făcut să decidem, să ne dorim ca într-un timp cât mai scurt să ajungem şi la o finalizare concretă.

Încă de anul trecut, din noiembrie, de la toate problemele pe care le-au avut unii poliţişti de-ai noştri, în judeţul Vâlcea, în judeţul Prahova au fost înregistrate acţiuni şi dosare de ultraj, inclusiv în perioada stării de urgenţă.

ADVERTISING

Dorim să dotăm poliţiştii din stradă cu mijloace de înregistrare audio-video, astfel încât contactul cu cetăţeanul, contactul cu un suspect, un potenţial infractor să poată fi documentat oficial şi eficient, prin aceste mijloace de înregistrare”, a spus Vela.

Body-camera, spune ministrul de Interne, va face să nu mai existe analize, dezbateri despre cine e vinovat: Spartacus sau polițistul”.

„Body-camera unui polițist, într-un final, va responsabiliza și cetățeanul, și polițistul, astfel încât să nu mai existe analize, dezbateri televizate cine a fost vinovat: Spartacus sau polițistul”, a mai spus Vela.

ADVERTISING

Au fost cumpărate 12.000 de body-camere

Sindicatul Polițiștilor Europeni „Europol” a anunțat joi că Ministerul Afacerilor Interne a cumpărat 12.000 de dispozitive audio-video Motorola, tip bodycam militar, pentru poliţiştii din stradă.

Potrivit sindicaliștilor, vor primi astfel de dispozitive poliţiştii de la ordine publică, poliţia rutieră, poliţia de frontieră sau imigrări.

Europol a transmis într-un comunicat că, în acest fel, ”nu va mai exista niciun dubiu cu privire la sancţiunile aplicate unor deputaţi, atunci când acestora li se va face poftă de o șaorma cu de toate”, făcând referire la scandalul recent între doi deputaţi PSD şi poliţişti.

ADVERTISING

Citește și:

Primele imagini cu scandalul provocat de deputații PSD în fast-food. Se incriminează singuri

Deputatul PSD Adrian Solomon neagă că a fost amendat în fast-food: Nu este nimic adevărat în comunicatul Poliției

Adrian Solomon, deputatul scandalagiu din șaormerie, spune că e victima unui linșaj mediatic, după ce presa a fost cumpărată de Orban (Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇