Valeri Kuzmin, controversatul ambasador rus la București, a plecat definitiv la Moscova

Valeri Kuzmin, controversatul ambasador rus la București, a plecat definitiv la Moscova

Ambasadorul Federaţiei Rusiei la Bucureşti, Valeri Kuzmin, şi-a încheiat misiunea diplomatică în România şi a plecat definitiv la Moscova. El s-a remarcat de-a lungul timpului prin poziții controversate, agresive și un limbaj ieșit din tiparele diplomației.

Anunţul plecării sale a fost făcut, joi, de Ambasada Rusiei, pe pagina de Facebook.

„Astăzi, Excelența Sa Valeri Kuzmin, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în România, şi-a încheiat misiunea diplomatică şi a plecat definitiv la Moscova.

ADVERTISING

Până la sosirea noului ambasador, doamna ministru-consilier Elena Kopnina este Însărcinată cu Afaceri a.i. a Federaţiei Ruse în România”, se arată în postarea Ambasadei Federaţiei Rusiei la Bucureşti.

🇷🇺 Сегодня Его Превосходительство Чрезвычайный и Полномочный Посол Российской Федерации в Румынии В.И.Кузьмин завершил...

Publicată de Ambasada Rusiei în România - Посольство России в Румынии pe Joi, 11 aprilie 2024

Ambasadorul Valeri Kuzmin se afla la post în România din anul 2016.

El s-a remarcat prin poziții agresive și limbaj zeflemitor, fără legătură cu uzanțele diplomatice.

În una dintre ultimele poziții înainte de plecare, Kuzmin a comentat ironic convocarea sa la Ministerul Afacerilor Externe, afirmând că subiectul conversaţiei nu a fost clar definit şi că a fost cel mai vag demers pe care l-a întâlnit în timpul şederii sale în România.

ADVERTISING

Înainte, ne anunțase, cu ocazia dezbaterii din Parlamentul European, că nu vom mai vedea tezaurul confiscat de Moscova, spunând că „este o pisică moartă scoasă de la naftalină”.

De asemenea, când au căzut dronele în Deltă, Kuzmin a zis că se bucură că nu toți românii au fost „spălați pe creier”, iar într-un interviu pentru agenţia rusă TASS s-a plâns că în România există o rusofobie pregnantă încurajată de conducerea ţării.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇