Val de critici în Franța după ce o femeie-ministru a pozat pentru Playboy

Val de critici în Franța după ce o femeie-ministru a pozat pentru Playboy

Marlene Schiappa, membru al guvernului Franței, este criticată de colegii de partid pentru decizia de a apărea pe coperta revistei Playboy.

Schiappa, care este ministru pentru economie socială și asociații în guvernul lui Emmanuel Macron, va apărea complet îmbrăcată pe coperta numărului aprilie-iunie al revistei Playboy, căreia i-a acordat și un amplu interviu, publicat pe 12 pagini.

Membru al guvernului din 2017, când a devenit primul ministru pentru Egalitatea de Gen din Franța, ea a promovat adoptarea mai multor prevederi legislative pentru sancționarea hărțuirii sexuale, iar în prezent deține portofoliul de ministru pentru economie socială și asociații, relatează CNN.

Apariția sa pe coperta Playboy este criticată de colegii de partid și de premierul Elisabeth Borne. Șefa Cabinetului a sunat-o pe Schiappa și i-a spus că gestul ei "nu a fost potrivit, mai ales în această perioadă", potrivit postului francez de televiziune BFM care citează o sursă apropiată de prim-ministru.

ADVERTISING

Franța se confruntă în prezent cu ample mișcări de protest declanșate de ambiția președintelui Emmanuel Macron de a continua reformarea sistemului de pensii în ciuda virulentei opoziții publice.

"Suntem în mijlocul unei crize sociale (…), sunt oameni între viață și moarte și am impresia că ne aflăm în fața unei perdele de fum", a declarat Sandrine Rousseau, deputat al Partidului Verde și activistă pentru drepturile femeilor.

Jean Luc Mélenchon, care s-a clasat pe locul trei la alegerile prezidențiale din 2022, a criticat atât apariția Marlenei Schiappa, cât și decizia lui Macron de a da un interviu revistei pentru copii Pif Gadget, săptămâna trecută. "Într-o țară în care președintele se exprimă în Pif și ministrul său în Playboy, problema va fi Opoziția. Franța e pe punctul de a deraia", a scris Mélenchon, pe Twitter.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Schiappa, în vârstă de 40 de ani și mamă a doi copii, a răspuns criticilor într-un mesaj postat tot pe Twitter. "Apărând dreptul femeilor de a face ce vor cu corpul lor: peste tot și tot timpul. În Franța, femeile sunt libere. Cu tot respectul pentru detractori și ipocriți", a scris ea.

Ministrul de Interne, Gérald Darmanin, și-a declarat sprijinul pentru Schiappa într-un interviu pentru postul de știri CNews, numind-o "o femeie de caracter". "Vreau să spun că Marlene Schiappa este o femeie curajoasă și are stilul ei, care nu e și al meu, dar o respect", a subliniat el.

ADVERTISING

Revista va apărea pe 8 aprilie, iar pe lângă fotografia de pe copertă va conține încă patru fotografii în interior cu Schiappa, potrivit unei surse citate de cotidianul Le Parisien. Playboy a anunțat noua copertă dezvăluind doar o parte din imaginea în care Schiappa poartă o rochie albă. Cabinetul ministrului a anunțat că aceasta apare îmbrăcată în toate fotografiile.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇