USR spune că DIICOT are nevoie de o nouă conducere: Giorgiana Hosu trebuie să facă un pas înapoi!

USR spune că DIICOT are nevoie de o nouă conducere: Giorgiana Hosu trebuie să facă un pas înapoi!

Reprezentanţii USR au transmis că DIICOT are nevoie de o nouă conducere şi consideră că Giorgiona Hosu trebuie să facă un pas înapoi de la şefia instituţiei, după ce soţul acesteia, fostul poliţist Dan Hosu a fost condamnat joi la 3 ani de închisoare cu suspendare.

USR reaminteşte preşedintelui Klaus Iohannis că a declarat că vor fi urmări, în cazul unei condamnări.

„Soțul şefei DIICOT, Giorgiana Hosu, a fost condamnat azi de Tribunalul București la trei ani închisoare cu suspendare. În aceste condiţii, credem că pentru protejarea imaginii instituţiei şi eliminarea oricăror suspiciuni, doamna Hosu trebuie să facă un pas înapoi”, arată USR, într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

Ar trebui să demisioneze șefa DIICOT pentru că se întâlnește acasă, în fiecare seară, cu un inculpat? Răspunsul lui Iohannis

„USR subliniază şi faptul că, dacă avizul CSM privind numirea doamnei Hosu ar fi fost respectat, această problemă nu ar fi existat”, mai precizează reprezentanţii USR, în comunicat.

Iohannis, despre numirea lui Hosu la șefia DIICOT. Dacă aş putea să dau timpul înapoi, mi-aş fi dorit să nu existe acea guvernare pesedistă care a permis gazarea de la 10 august

Dan Hosu, condamnat la 3 ani de închisoare

Fostul poliţist Dan Hosu, soţul şefei DIICOT, Giorgiana Hosu, a fost condamnat joi la 3 ani de închisoare cu suspendare.

ADVERTISING

El este condamnat în dosarul în care este acuzat că a ajutat-o pe Angela Toncescu, fost membru în Consiliul de Administraţie al Carpatica Asig Sibiu să influenţeze deciziile de la nivelul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) astfel încât să obţină avizul pentru numirea în funcţia de preşedinte al CA al Carpatica Asig. El poate face apel.

Soţul şefei DIICOT a fost găsit vinovat pentru două capete de acuzare.

Şeful statului a precizat că nu va sta să aştepte „să mişte alţii rotiţele”, în cazul în care va exista o condamnare în dosarul soţului şefei DIICOT Giorgioana Hosu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇