USR anunță că Guvernul a atacat la Curtea Constituțională DNA-ul Pădurilor și acuză PNL de joc dublu

USR anunță că Guvernul a atacat la Curtea Constituțională DNA-ul Pădurilor și acuză PNL de joc dublu

Senatorul USR Allen Coliban a anunţat că Guvernul a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu Legea care înfiinţează DNA-ul pădurilor.

Acesta spune că este inadmisibil jocul dublu pe care îl face PNL, care s-a abţinut la votul în Camera Deputaţilor, a votat proiectul de lege la Senat, iar acum atacă actul normativ la CCR.

DNA-ul Pădurilor a trecut de Parlament și merge la promulgare. Doar UDMR nu a votat

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

„Tocmai am aflat că Guvernul PNL a atacat la CCR Legea de înfiinţare a DNA al Pădurilor. Astăzi DNA-ul Pădurilor trebuia să fie în vigoare, dar preşedintele nu s-a grăbit să promulge legea, probabil ca să dea timp Guvernului PNL să scrie sesizarea la CCR.

Este inadmisibil jocul dublu pe care îl face PNL. În Parlament, PNL s-a abţinut la vot în Camera Deputaţilor şi, ulterior, a votat pentru lege la Senat, pentru ca apoi Guvernul să atace legea la CCR”, a scris Allen Coliban miercuri pe Facebook.

Acesta se întreabă dacă „atât de puternice sunt legăturile între mafia lemnului şi PNL?”

El îi mai cere premierului Ludovic Orban „să explice public de ce a contestat la CCR DNA-ul Pădurilor.”

CE declanşează proceduri de infringement pentru România privind exploatarea forestieră ilegală, calitatea aerului şi protejarea reţelelor Natura 2000

„PNL este apărătorul hoţilor de lemne?”, se întreabă Coliban în încheierea postării pe reţeaua de socializare.

Pe 16 iunie, Senatul a votat, decizional, proiectul de lege iniţiat de USR care prevede înfiinţarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu – DIIM (DNA-ul Pădurilor).


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!