Ursula von der Leyen, primită călduros la Cotroceni. Iohannis i-a mulțumit pentru sprijinul pe Schengen. Șefa CE: "Voi lucra neobosit pentru a găsi o soluție anul viitor" (Foto&Video)

Ursula von der Leyen, primită călduros la Cotroceni. Iohannis i-a mulțumit pentru sprijinul pe Schengen. Șefa CE: "Voi lucra neobosit pentru a găsi o soluție anul viitor" (Foto&Video)

Sâmbătă are loc la Cotroceni un eveniment oficial de semnare a unui parteneriat strategic în domeniul energiei verzi, ocazie cu a venit la Bucureşti şi şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Aceasta a fost primită călduros de preşedintele Klaus Iohannis, aşa cum se poate vedea în fotografiile realizate la eveniment.

Iohannis_von_der_Leyen_Inquam_Photos_01
Iohannis_von_der_Leyen_Inquam_Photos_02
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea 

„În primul rând, doamnă președinte von der Leyen, permiteți-mi să vă spun bun venit în România și bine ați revenit aici, la Cotroceni. Este o mare plăcere să vă primesc astăzi aici.

ADVERTISING

Cred că această semnare a memorandumului, a acordului este extrem de importantă și arată încă o dată că dvs, Ursula, și echipa dvs sunteți susținătoare nu numai când vine vorba de energia verde, ci aţi fost de partea noastră în Europa.

Și, când spunem că sunteţi despre partea noastră în Europa și vorbim despre sprijinul dvs, vreau să vă mulțumesc dvs și echipei dvs pentru tot sprijinul, și a fost foarte mult, în problema Schengen. Din păcate, nu am trecut încă linia de sosire, dar sunt destul de optimist că ne vom deplasa cu o viteză decentă și contăm cu toții pe dvs și pe Comisie în acest sens. Deci bine aţi venit!", aşa i s-a adresat Iohannis şefei Comisiei Europene.

ADVERTISING

Ursula von de Leyen: Voi lucra neobosit pentru a găsi o soluţie anul viitor

"Aş vrea să profit de ocazie să transmit poporului român că susţinem complet aderarea dvs la spaţiul Schengen. Noi, Comisia, ne-am făcut o misiune din a vă evalua eforturile şi trebuie să spun că a fost un rezultat excepţional şi pozitiv.

Îndepliniţi toate cerinţele necesare şi astfel eu voi lucra neobosit alături de dvs, domnule preşedinte, alături de celelalte state membre, astfel încât să găsim o soluţie cât mai rapid posibil anul viitor", a transmis Ursula von der Leyen.

Primire Președinte Comisia Europeană (17.12.2022)

🔴 LIVE Președintele României 🇷🇴, Klaus Iohannis, o primește pe Președinta Comisiei Europene 🇪🇺, Ursula von der Leyen, la Palatul Cotroceni

Publicată de Administrația Prezidențială a României pe Vineri, 16 decembrie 2022

Ce se semnează la Cotroceni

Este vorba despre un acord între guvernele republicii Azerbaidjan, Georgiei, României şi Ungariei privind Parteneriatul Strategic în domeniul dezvoltării şi transportului energiei verzi.

ADVERTISING

Premierul Ungariei, Viktor Orban, va semna împreună cu premierul Nicolae Ciucă, preşedintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev şi prim-ministrul Georgiei, Irakli Garibashvili, în prezenţa lui Klaus Iohannis şi a Ursulei von der Leyen.

Acest acord va oferi cadrul financiar şi tehnic pentru realizarea unui cablu submarin de transport de energie electrică din surse regenerabile între România şi Azerbaidjan, via Georgia şi Marea Neagră, şi, ulterior, pentru transportul acestei energii către Ungaria şi restul Europei, prin sistemul european de transport.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇