Unul dintre liderii clanului Duduianu s-a predat şi a fost adus în ţară: Am venit să se afle adevărul

Unul dintre liderii clanului Duduianu s-a predat şi a fost adus în ţară: Am venit să se afle adevărul

Ştefan Duduianu, zis Lindon, unul dintre liderii clanului interlop, a fost preluat de poliţişti de la aeroport şi va fi încarcerat la Penitenciarul Rahova, după ce s-a predat autorităţilor din Marea Britanie.

El era dat în urmărire internaţională, după ce a fugit din ţară în urma unei anchete pentru şantaj şi tâlhărie, fiind acuzat că a cerut sume de bani de la manelişti.

„Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) – Serviciul Investigaţii Criminale au încarcerat, în baza mandatului de arestare preventivă, un bărbat de 26 de ani. Acesta se afla în urmărire, iar în această dimineaţă a fost preluat dintr-un aeroport”, a informat Biroul de presă al DGPMB, citat de Agerpres.

Din Marea Britanie, Ştefan Duduianu a postat pe Facebook un clip video de pe aeroportul din Birmingham, unde şi-a anunţat intenţia de a se preda.

În clip, interlopul a acuzat abuzuri în dosarul în care este cercetat și a cerut Ministerului Justiției să se implice. ”Știu și am văzut că este foarte mare abuz în dosarul meu. Poliția și ministrul Justiției vreau să ia atitudine în acest dosar. Sunt chiar nevinovat și nu am făcut nimic”. 

La sosirea pe aeroportul Otopeni, Duduianu și-a susținut iar nevinovăția: ”Am venit să se afle adevărul”. 

Manelişti terorizaţi de interlopi

13 membri ai clanului Duduianu au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru şantaj şi tâlhărie, ei fiind acuzaţi că au cerut prin violenţă mari sume de bani de la cântăreţi de manele.

Astfel, au fost trimişi în judecată Ştefan Duduianu, Florin Duduianu, Nicolae Constantin (zis Aramis), Nicolae Mihai Venţer, Marius Cristian Radu, Mihai Cristian Olaru, Sofian Văduva, Cristian Bolcoş, Sebastian Mario Radu, Ionuţ Văduva, Miltiade Văduva, Ion Corporan.

Lindon Duduianu era dat în urmările internațională alături de Florin Duduianu, membru al aceluiași clan.

În același dosar s-au mai dispus măsuri preventive față de alte 11 persoane. Șase dintre acestea au fost arestate preventiv și alte cinci sunt sub control judiciar.

Acuzaţiile sunt de şantaj, tâlhărie, lipsire de libertate, distrugere, ameninţare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Concret, membrii clanului Duduianu sunt acuzaţi că au tâlhărit mai mulţi manelişti după spectacole sau i-ar fi obligat să cânte gratis la diverse evenimente.

De asemenea, interlopii au cerut bani maneliştilor, sumele pretinse fiind de până la 100.000 de euro.

În dosar s-au constituit părţi civile mai mulţi cântăreţi de manele, printre care Florin Salam (Florin Stoian, pe numele real), Leo de la Kuweit (Leonard Mădălin Octavian Gaftone) şi Marian Oprea.