Unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa, complet blocat de ecologiștii intrați pe piste (Foto&video)

Unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa, complet blocat de ecologiștii intrați pe piste (Foto&video)

Traficul aerian a fost suspendat, joi dimineaţa, pe aeroportul din Frankfurt, cel mai mare din Germania şi unul dintre cele mai aglomerate din Europa, după ce nişte militanţi ecologişti au organizat un protest în apropiere de piste.

Aeroportul și-a reluat activitatea cu greu, însă pasagerii au fost sfătuiți să verifice situația zborurilor.

Un purtător de cuvânt a declarat că aproximativ 140 de zboruri au fost anulate din cele 1.400 programate joi, informează Reuters.

Militanţii ecologişti fac parte din organizaţia Last Generation. Protestatarii au tăiat gardul care înconjoară aeroportul şi au ajuns în diferite puncte din apropierea pistelor, cu postere pe care era afişat mesajul "Petrolul ucide".

ADVERTISING

Opt activişti de mediu au fost arestaţi. Şapte dintre ei au reuşit să ajungă pe pistă, în timp ce al optulea a rămas blocat la gardul de protecţie al aeroportului, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Ministrul de Interne Nancy Faeser dorește să pedepsească accesul neautorizat pe aeroport cu până la doi ani de închisoare şi a numit acțiunea „periculoasă, stupidă și criminală”.

Organizaţia ecologistă a început această campanie ieri, când au fost acţiuni de acest gen la aeroportul londonez Heathrow, la Boston - SUA, Koln - Germania, Montreal - Canada.

Organizaţia are de gând să facă proteste similare şi în alte ţări.

Ecologiştii cer Germaniei să adere la un acord global privind renunţarea la petrol, gaze şi cărbune până în 2030.

În Norvegia, aproximativ o duzină de activiști au blocat o parte din zona de check-in a Aeroportului Oslo, pentru a doua zi consecutiv, dar nu a existat nicio întrerupere a zborurilor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇