Unirea Principatelor Române va fi sărbătorită duminică la Iași fără discursuri, paradă și fără Hora Unirii

Unirea Principatelor Române va fi sărbătorită duminică la Iași fără discursuri, paradă și fără Hora Unirii

Manifestările oficiale de la Iaşi dedicate aniversării Unirii Principatelor Române, programate duminică, se vor desfăşura într-un cadru restrâns, fără discursurile politicienilor şi fără tradiţionala horă a Unirii.

Potrivit Primăriei ieşene, manifestările de la Iaşi din 24 ianuarie se vor desfăşura într-un cadru restrâns, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Ceremoniile sunt programate în Piaţa Unirii din Iaşi şi vor debuta la ora 11:30, prin depunerea la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza a unor coroane şi jerbe de flori din partea partidelor politice, asociaţiilor şi altor organizaţii civice.

ADVERTISING

Va avea loc şi o slujbă religioasă, ceremonial la care vor lua parte ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi PS Iosif Păuleţ, Episcopul Diecezei Romano-Catolice de Iaşi.

După încheierea Te Deum-ului, va urma depunerea de coroane de către oficialităţi atât la monumentul din Piaţa Unirii, cât şi la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Biserica Trei Ierarhi, eveniment în cadrul căruia va fi săvârşită şi o slujbă de pomenire de către ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

ADVERTISING

Nu vor fi discursuri ale politicienilor ca în alţi ani, iar la finalul manifestărilor nu va avea loc tradiţionala horă a Unirii.

Manifestările oficiale organizate la Iaşi de Ziua Unirii adună în centrul oraşului în fiecare an mii de oameni. Anul trecut, la manifestări a fost prezent şi preşedintele României, Klaus Iohannis.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇