Ungaria prelungește plafonarea prețurilor la combustibili și alimente

Ungaria prelungește plafonarea prețurilor la combustibili și alimente

Guvernul Ungariei a decis să prelungească plafonarea preţurilor la combustibili şi alimentele de bază după 1 octombrie, când urma să expire această măsură.

Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, a anunţat sâmbătă că, tot pentru protecţia populaţiei împotriva scumpirilor, se va prelungi şi limitarea ratelor la creditele ipotecare, „cu cel puţin şase luni” faţă de termenul stabilit iniţial la sfârşitul anului, informează reuters, citată de Agerpres.

În iunie, Guvernul de la Budapesta prelungise până la 1 octombrie plafonarea preţurilor la combustibili şi la unele alimente de bază.

ADVERTISING

Plafonarea prețurilor la combustibil datează din noiembrie 2021, când guvernul de la Budapesta a anunţat că litrul de benzină sau motorină nu poate depăși 480 forinţi (1,25 dolari). De asemenea, în februarie 2022, au fost plafonate preţurile unor alimente de bază.

Este vorba de zahăr, făina de grâu, uleiul de floarea-soarelui, muşchiul de porc, pieptul de pui şi laptele cu 2,8% de grăsime, la care furnizorii cu amănuntul au fost obligați să coboare preţurile la nivelul din 15 octombrie 2021.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇