Un turist a fost salvat de jandarmi, după ce a fost înțepat de albine și a făcut o reacție alergică

Un turist a fost salvat de jandarmi, după ce a fost înțepat de albine și a făcut o reacție alergică

Un turist care a fost înţepat de albine şi a făcut o reacţie alergică a fost salvat de jandarmi.

„Un turist în vârstă de 72 de ani din Bârlad, care se bucura de o plimbare în Parcul Central din staţiunea Slănic Moldova a fost înţepat de albine. După înţepătură, bărbatul a început să se simtă rău, acuzând dureri, mâncărimi şi dificultăţi respiratorii”, a transmis, joi, Jandarmeria Bacău.

Sursa citată a precizat că jandarmii montani au intervenit rapid şi i-au acordat primul ajutor până la sosirea echipajului medical din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bacău.

ADVERTISING

”Bărbatul a fost ulterior transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe din Oneşti pentru îngrijiri medicale. Este esenţial să ne protejăm sănătatea şi, în cazul unor reacţii alergice, să apelăm imediat la ajutor”, a mai transmis sursa citată.

Ce să faci rapid dacă ești înțepat de albine

  • Îndepărtează acul imediat: Folosește o unghie sau un card pentru a îndepărta acul cât mai repede, evitând să storci veninul în piele.
  • 2. Aplică gheață: Pune gheață sau un compres rece pe locul înțepăturii pentru a reduce umflătura și durerea.
  • 3. Administrează antihistaminice: Dacă ai la îndemână un antihistaminic, ia-l pentru a reduce reacția alergică.
  • 4. Folosește un autoinjector de epinefrină (dacă este disponibil): Dacă ai istoric de reacții alergice severe (anafilaxie), folosește imediat un EpiPen sau alt autoinjector de epinefrină și apelează la ajutor medical de urgență.
  • 5. Caută ajutor medical de urgență: Sună imediat la 112 dacă simți simptome severe, cum ar fi dificultăți de respirație, umflături la nivelul feței sau gâtului, amețeli sau bătăi rapide ale inimii.
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇