Un tren a avut 29 de ore întârziere: Călătorii au sunat la Poliție că au fost luați ostatici

Un tren a avut 29 de ore întârziere: Călătorii au sunat la Poliție că au fost luați ostatici

Mai mulți călători au intrat în panică și au sunat la numărul de urgență 911, după ce trenul în care se aflau nu s-a clintit o zi din loc, aceștia temându-se că sunt țintele unui atac terorist.

Trenul companiei americane Amtrak a plecat din Washington DC, dar a avut o întârziere de peste 29 de ore întrucât ruta sa a fost modificată din cauza unui accident feroviar, relatează ABC News.

După o zi în care trenul a stat pe loc, câțiva călători au crezut că la mijloc este o situație gravă și au început să sune la poliție, de teamă că au fost luați ostatici.

ADVERTISING

Garnitura feroviară de tip autotren, care include și vagoane-platformă pentru mașini, ar fi trebuit să ajungă la Sanford, în Florida, marți, la ora locală 10:00. După o oprire programată la Lorton, Virginia, efectuată luni, la 17:30, aceasta a rămas, însă, blocată într-o zonă împădurită din regiunea Denmark, în Carolina de Sud, la o oră distanță de capitala acestui stat, Columbia.

După o lungă așteptare, tura personalului de bord s-a încheiat, iar potrivit regulamentului, angajații nu mai aveau dreptul de a opera trenul, astfel că a trebuit așteptată o altă echipă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Trenul avea o cantitate limitată de alimente, iar unii călători aveau cu ei animale care aveau nevoi fiziologice, relatează Washington Post.

Întârzierea a provocat panică în unele vagoane, iar câțiva călători au sunat la 911.

În urma avalanșei de apeluri de verificare din partea autorităților, conductorul trenului a anunțat prin sistemul audio: "Pentru cei care sunați la poliție, nu vă ținem ostatici. Vă oferim toate informațiile pe care le avem. Vă cerem scuze pentru inconvenient", le-a transmis un angajat oamenilor. Acesta le-a reamintit că nu au voie să deschidă ferestrele vagoanelor pentru a fuma.

În timpul acestui calvar, unii pasageri și-au descris pe rețelele de socializare experiența frustrantă. "Vreun ajutor pentru trenul auto Amtrak plin cu pasageri în vârstă, care a trecut acum de 10 ore peste ora sosirii? Fără mâncare, fără acces la îngrijiri medicale, echipajul a debarcat, fără înlocuitori. Blocat în SC", a scris cineva pe Twitter, etichetând în postare numele secretarului american al Transporturilor, Pete Buttigieg.

ADVERTISING

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că întârzierea a fost provocată de deraierea unui tren de marfă și că Amtrak le-a oferit pasagerilor informații periodice, precum și gustări și băuturi.

Trenul, cu 563 de pasageri și 333 de vehicule la bord, a ajuns, în cele din urmă, la destinație miercuri dimineață.

Anul trecut, trenurile Amtrak au fost afectate de întârzieri, anulări și alte probleme care au provocat haos în circulația feroviară din Statele Unite, notează The Guardian.

În iunie 2022, peste 25% din călătorii companiei au fost afectați de întârzieri. Deși rare, anulările au crescut vara trecută, potrivit Washington Post.

Cel mai recent, vremea severă care a pus stăpânire în decembrie pe regiunea midwestern a provocat întârzieri majore ale trenurilor.

Mai multe trenuri din Chicago au avut întârzieri mari din cauza unei furtuni de zăpadă.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇