Un tânăr de culoare a fost împuşcat mortal de un agent al poliţiei rutiere. Familia acuză o "execuţie"

Un tânăr de culoare a fost împuşcat mortal de un agent al poliţiei rutiere. Familia acuză o "execuţie"

Un medic legist independent american a anunţat marţi că un tânăr de culoare ucis la începutul lui aprilie de un agent al poliţiei rutiere din statul Michigan a fost împuşcat în zona din spate a capului, relatează Reuters.

Patrick Lyoya, refugiat din Congo în vârstă de 26 de ani, a fost împuşcat o singură dată, iar poliţistul a ţinut arma în spatele capului, au explicat într-o conferinţă de presă la Detroit legistul Werner Spitz şi avocaţi ai familiei.

Moartea sa a generat o manifestaţie de protest miercuri seara în oraşul Grand Rapids, iar părinţii tânărului au cerut urmărirea în justiţie a poliţistului implicat, care este alb.

„Acum există dovezi ştiinţifice ale acestei crime tragice despre care familia crede că a fost o execuţie”, a declarat avocatul pentru drepturi civile Ben Crump.

Poliţia din Grand Rapids, unde s-a petrecut tragicul eveniment din 4 aprilie, în timpul unui control rutier de rutină, a menţionat că ofiţerul implicat, al cărui nume nu a fost făcut public, a fost trimis în „concediu administrativ” şi că incidentul va fi anchetat.

Chiar guvernul de la Kinshasa a condamnat sâmbătă într-un comunicat un „asasinat laş”, potrivit AFP.

Moartea lui Lyoya este o nouă dramă pe lunga listă cu persoane de culoare ucise de poliţişti în SUA, menţionează France Presse.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇