Un tânăr a ajuns la spital după ce a atins puternicul jet de apă de la Geneva, care țâșnește cu 200 km/h

Un tânăr a ajuns la spital după ce a atins puternicul jet de apă de la Geneva, care țâșnește cu 200 km/h

Un tânăr de aproximativ 20 de ani a vrut să atingă maiestuosul jet de apă de la Geneva, care ţâşneşte din Lacul Leman, până la 140 de metri înălţime.

După ce a trecut de bariera de acces a jetului de apă, în pofida interdicţiei clare de a se apropia, el a încercat mai întâi să-şi pună faţa pe gaura din care apa ţâşneşte cu aproximativ 200 km/h – 500 de litri pe secundă -, potrivit datelor Serviciilor Industriale ale Genevei (SIG), care gestionează cel mai cunoscut ”obiectiv” din oraş.

Tânărul a fost aruncat violent în spate, potrivit cotidianului elveţian 20 minutes. Însă nu s-a oprit aici.

ADVERTISING

După ce şi-a revenit, a decis să ia jetul în braţe, relatează AFP.

De această dată, forţa apei l-a aruncat câţiva metri în aer şi a căzut pe dalele din jurul gurii, după care s-a aruncat în apă.

Poliţia a fost alertată de martori. ”Agenţii au venit să ceară întreruperea jetului de apă de urgenţă, pentru a-l putea căuta”, a spus un martor cotidianului 20 minutes.

Poliţiştii ”l-au salvat şi l-au luat” în ambarcaţiunea lor, a precizat un purtător de cuvânt al Poliţiei din Geneva, Aline Dard.

Preluat de o ambulanţă, tânărul a fost condus la spital.

ADVERTISING

SIG au anunţat că urmează să depună plângere, aşa cum procedează în mod sistematic în cazul încălcării perimetrului de securitate.

Geneva este dotată cu un jet de apă din 1891, iar cel care funcţionează în prezent a fost inaugurat în 1951. El a devenit simbolul oraşului elveţian de la frontiera cu Franţa.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇