Un supervulcan din Italia a devenit o problemă prea mare pentru a fi rezolvată

Un supervulcan din Italia a devenit o problemă prea mare pentru a fi rezolvată

În Pozzuoli, orașul pitoresc de pe plajă din afara Napoli, unde s-a născut Sophia Loren, cel mai puternic cutremur din ultimii 40 de ani i-a determinat luni pe locuitorii îngroziți să doarmă în mașini și într-o tabără de urgență de pe malul mării.

În Italia, o țară predispusă la activități seismice, Pozzuoli face parte dintr-o zonă dens populată, care se află pe cel mai periculos vulcan din Europa. Cu 24 de cratere subterane ascunse, Campi Flegrei, un așa-numit supervulcan, îl depășește pe cel mai cunoscut Vezuviu, care a distrus orașul Pompei în anul 79 d.Hr.

ADVERTISING

Politicienii au închis ochii timp de zeci de ani, când, într-o zonă de o frumusețe naturală excepțională și imobiliare la costuri dezirabile, clădirile au început să apară peste noapte și populația s-a umflat. O jumătate de milion de oameni trăiesc acum în orașe dincolo de zona periculoasă.

Vulcanul a erupt ultima dată acum 500 de ani. Dar, din vara trecută, micile tremurături au devenit mai frecvente, până la punctul în care oamenii de știință au înregistrat peste 1.000 pe lună. Apoi, luni , Pozzuoli a fost zguduit de un cutremur cu magnitudinea de 4,4 și 150 de cutremure într-o singură noapte.

ADVERTISING

Deși cutremurul nu a fost suficient de mare pentru a provoca pagube grave, panica rezultată pare să fi zguduit în cele din urmă autoritățile să ia măsuri după ce și-au târât picioarele timp de zeci de ani.

Citește articolul în întregime pe ȘTIRILEPROTV.RO!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇