Un român a fost condamnat la închisoare după ce a furat vin de 1,6 milioane de euro dintr-un restaurant din Spania

Un român a fost condamnat la închisoare după ce a furat vin de 1,6 milioane de euro dintr-un restaurant din Spania

Un cuplu – un român și o fostă concurentă mexicană la un concurs de frumusețe – a fost condamnat la 4 ani de închisoare după un furt de vinuri de 1,6 milioane de euro într-un restaurant de lux din Spania.

Totodată, Priscila Guevara și Constantin Dumitru au fost condamnați să plătească 750.000 de euro firmei de asigurare.

În octombrie 2021, unul dintre proprietarii hotelului și restaurantului Atrio din orașul Cáceres a dat alarma după ce a descoperit că din pivniță lipseau 45 de sticle de vin, inclusiv o sticlă de Château d'Yquem veche de 217 ani, în valoare de 350.000 de euro.

ADVERTISING

A fost declanșată o anchetă internațională, forțele de ordine din întreaga lume încercând să dea de urma celor responsabili de un furt descris de poliția spaniolă ca fiind "planificat meticulos".

Nouă luni mai târziu, o fostă concurentă mexicană la un concurs de frumusețe și un româno-olandez au fost arestați în Croația. Vinurile, însă, nu au fost niciodată recuperate, relatează The Guardian.

Identificați în instanță ca fiind Priscila Lara Guevara și Constantin Dumitru, cei doi au fost condamnați la 4 ani și jumătate, respectiv 4 ani de închisoare pentru furt calificat de către un tribunal din regiunea Extremadura.

ADVERTISING

Sentința poate fi atacată cu apel.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇