Un rezervor de combustibil a explodat într-un cartier din Beirut (Video)

Un rezervor de combustibil a explodat într-un cartier din Beirut (Video)

Un rezervor de combustibil a explodat într-o zonă intens populată din Beirut, provocând peste 30 de victime, dintre care trei copii internați cu arsuri, relatează posturile TV locale.

Explozia s-a produs după ce rezervorul a luat foc în cartierul Tariq-al-Jdide, iar cauza exploziei este încă, oficial, necunoscută, relatează BBC.

ADVERTISING

Potrivit unor surse citate de France24, însă, explozia s-ar fi produs într-un subsol, iar combustibilul care arde ar fi chiar benzină. Se pare că aceasta ar aparține unui individ care deține și un generator, la care populația apelează adesea, în contextul nenumăratelor pene de curent din zonă.

Afaceri ilegale cu generatoare private

”Ne temeam că un astfel de lucru s-ar putea întâmpla”, spune guvernatorul Marwan Aboud, adăugând că municipalitatea din Beirut se află pe urma proprietarilor de astfel de depozite care funcționează ilegal și care reprezintă un adevărat pericol pentru locuitori.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Serviciile de furnizare de energie electrică dintr-un generator privat au devenit un business înfloritor în Liban, în unele zone ajungându-se la un profit uriaș obținut de ”mafia curentului”.

Aceasta profită de întreruperile frecvente în furnizarea electricității care au forțat oamenii de rând să-și facă astfel de ”abonamente” de zeci de ani de zile, pentru a supraviețui.

Deflagrația, în plină pandemie de coronavirus, a generat panică din nou în orașul deja traumatizat de explozia din august, care a ucis 203 oameni în zona portului și pe care experții o numesc drept cea mai mare explozie non-nucleară din istorie.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇