Un pod de 2,5 km din Baltimore s-a prăbușit după ce a fost lovit de o navă. Mai multe mașini au căzut în apă (Video) UPDATE

Un pod de 2,5 km din Baltimore s-a prăbușit după ce a fost lovit de o navă. Mai multe mașini au căzut în apă (Video) <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Un pod din Baltimore, Maryland, cu o lungime de 2,57 km, s-a prăbuşit marţi după ce un cargobot a intrat în coliziune cu acesta.

Podul a fost închis circulaţiei în urma unui „incident”, a anunţat Autoritatea de transport din Maryland pe contul său de X, a relatat postul american ABC.

Potrivit primelor informaţii, vasul a lovit unul dintre pilonii podului Francis Scott Key, care are o înălţime de peste 350 de metri, provocând prăbuşirea acestuia.

Kevin Cartwright, directorul de comunicare al Departamentului de Pompieri din oraşul Baltimore, a confirmat pentru BBC că podul a fost lovit de "un vas mare", ceea ce a dus la prăbuşirea acestuia în râul Patapsco. El a mai spus că "până la şapte persoane şi mai multe vehicule" au căzut în râu.

ADVERTISING

UPDATE 2 - Nava container Dali, lungă de 289 de metri și încărcată cu containere, “și-a pierdut propulsia” imediat ce a părăsit portul Baltimore și i-a avertizat pe oficialii din Maryland că riscă o coliziune, arată un raport al Agenției pentru Securitate Cibernetică și Securitate a Infrastructurii, potrivit ABC News. Cel mai probabil, ea a plutit în derivă până s-a izbit de pilon podului, fapt care a provocat aproape imediat prăbușirea integrală a tronsoanelor adiacente.

UPDATE 1: Autorităţile de la Baltimore au scos două persoane din apele îngheţate ale râului Patapsco și sunt cătate alte aproximativ 20. Prima persoană salvată nu a fost rănită, dar cealaltă a fost transportată la spital în stare gravă, a declarat într-o conferinţă de presă şeful pompierilor din Baltimore.

ADVERTISING

James Wallace a adăugat că operaţiunile de salvare continuă. Pe de altă parte, răspunzând la întrebările jurnaliştilor, şeful pompierilor din Baltimore a declarat că echipajul navei care a lovit podul se află încă la bord, adăugând că niciunul dintre ei nu a fost rănit, potrivit companiei care o administrează.

Incidentul s-a petrecut în cursul nopţii, la ora locală 1:30 (7:30, ora României).

Accidentul a fost confirmat de Matthew West, subofiţer al Pazei de Coastă din Baltimore, pentru New York Times. El nu a precizat tipul de navă şi nici momentul în care aceasta a lovit podul. Amploarea pagubelor nu a fost imediat clară.

În prezent, există o operaţiune de salvare în curs de desfăşurare la care contribuie mai multe agenţii, inclusiv Paza de Coastă.

ADVERTISING

Imaginile cu podul prăbuşit sunt spectaculoase. În mai multe videoclipuri postate pe reţelele sociale se poate observa că o parte considerabilă din impresionanta structură metalică, inaugurată în 1977, s-a prăbuşit în râul Patapsco.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇