Un orășel din Italia a rămas fără locuri de veci. Primăria le dă bani celor care aleg să-și incinereze rudele decedate

Un orășel din Italia a rămas fără locuri de veci. Primăria le dă bani celor care aleg să-și incinereze rudele decedate

Locuitorii dintr-un mic oraș din sud-vestul Italiei primesc un stimulent financiar ca să-și ducă rudele decedate la crematoriu, întrucât în cimitirul din localitate nu mai sunt locuri pentru alte morminte.

Fiecare familie care alege să nu-și mai îngroape o rudă decedată și să o ducă în schimb la crematoriu va primi 1.000 de euro, au decis autoritățile din Tropea, un orășel din regiunea italiană Calabria.

Rudele defunctului vor putea obține cei 1.000 de euro pe baza unei cereri către primărie. Nu există condiții speciale pentru a beneficia de sprijin financiar, iar cei interesați trebuie doar să trimită solicitarea prin e-mail în termen de 60 de zile de la incinerare, relatează Corriere della Sera.

ADVERTISING

Simulentele financiare pentru incinerare vor fi acordate pe tot parcursul anului, a anunțat primarul din Tropea, Nino Macrì.

"Până la amenajarea unui nou cimitir municipal ne-am gândit la aceste stimulente pentru a încerca să rezolvăm problema. Sper că rezultatele ne vor da dreptate", a spus edilul.

În urmă cu câțiva ani, o anchetă a Poliției Financiare a scos la iveală că, din cauza lipsei de locuri pentru morminte, oamenii erau nevoiți să dea mită ca să-și poată îngropa morții în cimitirul din Tropea.

ADVERTISING

Investigația a arătat că fostul administrator făcea locuri pentru "noii veniți" dezgropând la întâmplare osemintele. În unele cazuri, cadavrele scoase din morminte nu se descompuseseră complet, dar acest lucru nu l-a împiedicat pe administrator să ardă rămășițele cu tot cu sicriu sau să le arunce la gunoi. Mormântul golit era oferit, contra cost, unei familii care căuta cu disperare un loc liber în cimitir, scrie sursa citată.

T.D.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇