Un nou record în SUA: Peste 65.000 de cazuri de coronavirus în 24 de ore. Fauci: Statele trebuie să ia o pauză din ridicarea restricţiilor

Un nou record în SUA: Peste 65.000 de cazuri de coronavirus în 24 de ore. Fauci: Statele trebuie să ia o pauză din ridicarea restricţiilor

Statele Unite au înregistrat un nou record de număr de contaminări cu coronavirus în 24 de ore, cu peste 65.000 de cazuri suplimentare recenzate într-o zi, potrivit datelor prezentate de universitatea americană Johns Hopkins.

Numărul total de cazuri înregistrate în ţară de la începutul pandemiei este în prezent de peste 3,11 milioane. Precedentul record data de marţi, cu peste 60.200 de noi cazuri într-o zi, amintește AFP.

Îngrijorarea în faţa coronavirusului este tot mai mare în Statele Unite, care cunosc de câteva săptămâni o explozie a numărului de contaminări în sudul şi vestul ţării, de departe cea mai afectată din lume în valoare absolută.

Experţii se tem că şi curba deceselor va cunoaşte rapid aceeaşi traiectorie. În 24 de ore, 1.000 de persoane au murit din cauza COVID-19 pe teritoriul american, un total de 133.195 de victime.

„Ne aflăm într-o situaţie foarte dificilă”, a declarat joi directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, Anthony Fauci.

Redeschiderea ţării a avut loc „sărind peste toate etapele recomandate”, a criticat el, într-o teleconferinţă organizată de The Hill. „Nu este modul corect de a proceda. Avem nevoie să regândim asta şi să o facem diferit”, a insistat el.

„Cred că statele trebuie să ia o pauză în procesul lor de ridicare a restricţiilor”, a mai spus cel mai înalt expert în boli infecţioase al administraţiei americane. Dar a nuanţat: „Nu cred că trebuie să ne întoarcem la o închidere completă”.

Donald Trump a minimalizat din nou recordurile cotidiene. „Pentru a suta oară, motivul pentru care avem atâtea cazuri, în comparaţie cu alte ţări care nu sunt mai bine ca noi, este că noi facem mai multe teste şi mai bine”, a scris el pe Twitter.

Citește și:

Trump spune că 99% din contaminările cu COVID-19 sunt ”inofensive”

Trump retrage în mod oficial SUA din Organizația Mondială a Sănătății. Dar întâi trebuie să plătească