Un nou atac la Sydney. Un bărbat a înjunghiat mai multe persoane într-o biserică

Un nou atac la Sydney. Un bărbat a înjunghiat mai multe persoane într-o biserică

Un bărbat a fost arestat după ce a înjunghiat mai multe persoane într-o biserică din Wakeley, la circa 30 de km de cartierul de afaceri din centrul Sydney.

Patru persoane beneficiază de îngrijiri medicale pentru „răni care nu le pun în pericol viaţa”, au anunţat luni serviciile de ambulanţă din Sydney, relatează AFP şi Reuters.

Conform presei locale, un lider al bisericii şi mai mulţi credincioşi din suburbia respectivă au fost înjunghiaţi în timpul unei liturghii.

Înregistrările video ale incidentului difuzate online surprind momentul în care un bărbat se repede spre predicator şi îl înjunghie cu un cuţit. Potrivit salvatorilor, cele patru persoane care beneficiază de îngrijiri medicale au între 20 şi 70 de ani.

ADVERTISING

Poliţia a arestat un bărbat, care cooperează cu anchetatorii, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Este al doilea atac cu cuţitul în Sydney după cel de la un mall din suburbia Bondi, unde au fost ucişi sâmbătă şapte oameni.

Atacul de la mall a fost comis de un bărbat de 40 de ani care suferea de o maladie mintală şi nimic nu sugerează o eventuală motivaţie teroristă, potrivit poliţiei australiene.

ADVERTISING

Agresorul de sâmbătă pare să fi vizat în primul rând femei, a adăugat luni sursa citată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇