Atac la un mall aglomerat din Sydney, soldat cu cel puțin 7 morți. Un bărbat a înjunghiat oamenii la întâmplare, inclusiv un bebeluș (Video)

Atac la un mall aglomerat din Sydney, soldat cu cel puțin 7 morți. Un bărbat a înjunghiat oamenii la întâmplare, inclusiv un bebeluș (Video)

Sute de persoane au fugit, sâmbătă, dintr-un centru comercial din Sydney, după ce un individ a început să înjunghie oamenii la întâmplare.

Poliţia a anunţat mai întâi că cinci persoane din mall au fost ucise de atacator, dar bilanţul a crescut ulterior la şase (5 femei şi un bărbat), scrie The Guardian.

O poliţistă l-a împușcat mortal pe suspect.

Aşadar, vorbim despre şapte persoane confirmate decedate.

Comisarul de poliţie Anthony Cooke a spus că „există mai multe alte persoane care au fost transportate la spital”, unele în stare gravă.

ADVERTISING

Un bebeluș de nouă luni este una dintre victimele înjunghiate, a transmis serviciul de ambulanța din statul New South Wales. Informaţii de la spital anunţă că micuţul a fost operat, dar nu se ştie încă starea lui. Mama lui este una dintre femeile ucise.

Incidentul a avut loc la Bondi Junction Westfield, un centru comercial aglomerat, cu șase niveluri, din estul orașului Sydney.

Imagini de la fața locului arată mai multe victime, precum și un bărbat cu un cuțit mare.

Doi martori au declarat pentru Reuters că au auzit împuşcături, iar unul a văzut o femeie care zăcea la pământ.

Alte imagini postate online arată oamenii fugind disperaţi.

„Din anchetele preliminare, se pare că această persoană a acționat singură, sunt mulțumit că nu există nicio amenințare continuă”, a mai declarat comisarul de poliţie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Şeful Poliţiei, Karen Webb, spune că infractorul este un bărbat de 40 de ani, dar încă nu l-a identificat oficial.

Un inginer de sunet de la ABC, Roi Huberman, a relatat că se afla într-un magazin când a auzit împușcături. „Și deodată am auzit o împușcătură sau poate două împușcături și nu am știut ce să facem. Atunci o persoană foarte capabilă din magazin ne-a dus în spate, unde poate fi încuiată camera. Apoi a încuiat magazinul și apoi ne-a lăsat să trecem prin spate și acum suntem afară”, relatează el.

ADVERTISING

Suburbiile din estul Sydney găzduiesc unii dintre locuitorii cei mai înstăriți ai orașului, iar Bondi Junction este un centru cheie de cumpărături. Nu este departe de plaja emblematică din Bondi și se află la aproximativ 5 km de principalul cartier central de afaceri din Sydney.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇