Un medic nigerian cu diplomă din România s-a angajat în Irlanda, dar nu știa nici măcar să ia sânge

Un medic nigerian cu diplomă din România s-a angajat în Irlanda, dar nu știa nici măcar să ia sânge

Un bărbat originar din Nigeria, care ar fi făcut medicina în România în 2015, este supus unei investigații în Irlanda, pentru a se stabili dacă mai poate sau nu să practice medicina.

Dr. Francis Megwa a fost angajat ca SHO – medic aflat încă sub supraveghere, echivalentul rezidentului – pe obstretică și ginecologie, la University Maternity Hospital Limerick.

Însă experiența lui ca rezident la UMHL a fost scurtă, între 9 iulie și 14 august 2018, după ce coordonatorii săi au observat că nu deține nici cunoștințe medicale de bază, cum ar fi să pună o branulă, să recolteze sânge, să pună un diagnostic sau să prescrie medicamente folosite uzual în obstretică și ginecologie, potrivit Independent.ie.

ADVERTISING

El este acum supus unei audieri în urma căreia se va stabili dacă poate sau nu să mai exercite meseria de medic.

Potrivit publicației, la cercetări s-a descoperit că singurele sale experiențe au fost de 4 luni ca intern la un spital privat din România, și alte 2 luni ca voluntar într-un spital de urgență din București. După o pauză de un an, el a lucrat ca observator 4 luni și într-un spital din Scoția.

Niciunul dintre aceste posturi nu a fost post plătit și, în orice caz, Megawa nu era înregistrat ca medic nici în România, nici în Nigeria, nici în Scoția. El a fost inclus în registrul general al medicilor în Irlanda în octombrie 2017.

ADVERTISING

Încă din primele zile ale sale ca medic rezident la UMHL, colegii au început să se plângă superiorilor de el.

”Avea foarte puține cunoștințe medicale, chiar aproape deloc. E ceva foarte ciudat pentru cineva care a făcut 5-6 ani de școală de medicină, în orice țară. N-am mai văzut niciodată așa ceva”, a spus comisiei care se ocupă de cazul lui Megwa dr. Gerard Burke, care era la acel moment directorul medical al UMHL.

Dr. Burke are dubii că Megwa a făcut cu adevărat o facultate de medicină. Există astfel posibilitatea ca diploma din România să nu fie reală, mai ales având în vedere că nu este înregistrat ca medic în această țară, scrie publicaţia citată.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇