Dosarul falselor cadre medicale: Aparate de wellness și 560.000 de lei, puse sub sechestru

Dosarul falselor cadre medicale: Aparate de wellness și 560.000 de lei, puse sub sechestru

Poliția Capitalei a pus sub sechestru mai multe aparate de tip wellness și suma de 560.000 de lei, pentru a recupera prejudiciul în dosarul ce vizează false cadre medicale care au păcălit mai multe persoane că sunt bolnave și le-au convins să cumpere echipamente sanitare.

În acest dosar, oamenii legii au făcut, marți, mai multe percheziții, la care au participat peste 120 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

„În urmă perchezițiilor, polițiștii bucureșteni au ridicat în vederea recuperării prejudiciului aparatură de tip wellness și suma de peste 560.000 de lei. De asemenea a fost dispusă măsura sechestrului asigurător până la concurența sumei de 832.000 de lei. Cercetările sunt continuate de polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1”, conform Poliției București.

Anchetatorii au date care indică faptul că în perioada 2017-2020, mai multe persoane vătămate ar fi fost înşelate de către reprezentanţii unor societăți comerciale, care, după atragerea persoanelor vătămate prin promisiunea efectuării unor analize medicale gratuite, le-ar fi indus în eroare prin prezentarea unor rezultate care atestau o stare precară de sănătate.

Ulterior, ar fi profitat de starea de tulburare creată şi ar fi determinat persoanele vătămate să cumpere aparate comercializate la preţuri nejustificat de mari raportat la prețul de achiziție al acestora.

„Aparatele respective nu se afla pe lista dispozitivelor medicale a ANMDMR, iar societăţile comerciale nu au angajați cu studii medicale sau aviz de practică în medicina complementară. În cazul în care persoanele vătămate doreau rezilierea contractului, acestea ar fi întâmpinat mari greutăţi în recuperarea sumelor de bani achitate cu titlul de avans”, conform Poliției București.

Citește și:

Un bărbat care și-a drogat, violat și filmat fiul de 6 ani a fost trimis în judecată. DIICOT dă detalii oribile din dosar

Procurorii au clasat dosarul ”Sparanghelul”, pe motiv că fapta nu există

Darius Vâlcov a fost achitat în dosarul mită la Cadastru

Soţia fondatorului Polisano, condamnată la 5 ani de închisoare în dosarul reţetelor false. Soțul ei s-a sinucis

Dosar de corupție cu prejudiciu de 21 milioane de euro: Fostul deputat Boldea a scăpat de pușcărie, deși fusese condamnat la 6 ani în primă instanță

Achitarea lui Vasile Blaga a fost anulată. Dosarul de corupție se rejudecă de la zero


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖