Un medic ATI din Timişoara a murit la 27 de ani. Este posibil să se fi sinucis, din cauza burnout-ului

Un medic ATI din Timişoara a murit la 27 de ani. Este posibil să se fi sinucis, din cauza burnout-ului
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Un medic în vârstă de 27 de ani, din Timişoara, care lucra la Spitalul Judeţean pe Secţia ATI, a fost găsit decedat în locuinţa sa.

Mama tânărului a fost cea care l-a găsit duminică seară, în jurul orei 22:00, și a sunat la 112. Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, iar spitalul a anunțat că necropsia va stabili exact care sunt cauzele decesului.

Cu toate acestea, potrivit unor informații aflate de Timiș online, se pare că tânărul rezident s-a sinucis injectându-și substanțe folosite pe secția de Terapie Intensivă.

ADVERTISING

„Suntem devastați, colegul nostru, cel mai probabil o victimă a burnout-ului, care a afectat și de persoanele de la ATI. Suntem devastați de durere, era un tânăr de mare perspectivă”, a declarat Dorel Săndesc, medic la Secţia de Anestezie-Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara şi vicepreşedintele Societăţii Române de ATI, pentru publicația citată.

Tânărul a lucrat și pe secția COVID

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Timişoara, citaţi de News.ro, bărbatul era medic rezident şi a lucrat cu pacienţi infectaţi cu COVID-19, o perioadă de timp.  

ADVERTISING

”Medicul rezident avea 27 de ani. A lucrat pe COVID o bună perioadă de timp, în ultimele zile a lucrat pe ATI normal.

Am fost informaţi în această dimineaţă de faptul că acesta a fost găsit decedat în locuinta sa. Colectivul Spitalului Judeţean Timişoara îşi exprimă regretul vis a vis de această tragedie nemărginită”, transmit reprezentanţii Spitalului Judeţean Timişoara.  

Medicii suferă de burnout

Vă amintim că la Timişoara există un proiect pilot în România, de evaluare a epuizării fizice și a stresului profesional în rândul cadrelor medicale de la Spitalului „Victor Babeș”.

ADVERTISING

Acesta a fost realizat pe un eșantion de aproape 250 de angajați. Participarea la evaluare a fost voluntară și anonimă, iar participanții au completat o serie de chestionare în care au răspuns la câteva întrebări.

Studiul a demonstrat că 56,37% dintre medicii, asistentele medicale, infirmierele, brancardierii şi restul personalului chestionat au un nivel mediu sau ridicat de burnout.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇