Un jandarm s-a împușcat în cap cu arma din dotare. E al doilea caz în doar câteva zile

Un jandarm s-a împușcat în cap cu arma din dotare. E al doilea caz în doar câteva zile

Un jandarm de 24 de ani s-a împușcat în cap, cu arma din dotare. Acesta a fost găsit acasă, după ce colegul a sesizat Inspectoratul că nu a venit schimbul, deși jandarmul preluase armamentul.

Tânărul de 24 de ani a mers și și-a preluat arma de serviciu luni dimineața și urma să ajungă la post, la Arhivele Naționale Timiș.

”În data de 12 august 2024, în jurul orei 07:40, efectivele din cadrul echipajului de intervenţie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş, observând că un coleg nu s-a prezentat în serviciu, s-au deplasat la adresa subofiţerului, unde bărbatul a fost găsit cu o plagă împuşcată în zona capului.

ADVERTISING

La faţa locului a sosit un echipaj SMURD cu medic pentru acordarea măsurilor de prim-ajutor şi o echipă de cercetare la faţa locului, fiind sesizat şi Parchetul Militar Timişoara”, a transmis IJJ Timiş.

Locuinţa tânărului e aproape de unitatea de jandarmi „Glad Voievod”, de pe strada Gheorghe Bariţiu.

Medicii de la Ambulanță l-au preluat pe bărbat, acesta fiind dus la spital, unde a intrat direct în operaţie. Din păcate, însă, bărbatul a murit în timpul intervenţiei chirurgicale.

”Cu regret profund, vă anunţăm ca la ora 11:37 medicii au declarat decesului colegului nostru. Transmitem mesajul de condoleanţe şi suntem alături de familia îndurerată!”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Timiş.

ADVERTISING

În decembrie 2022, tânărul a fost testat și s-a decis că este apt pentru executarea serviciului.

El este angajat la IJJ Timiș din martie 2022 și locuia cu chirie în Timiș. Familia sa este din județul Gorj.

Autoturismul şi locuinţa lui sunt percheziţionate de procurori de la Parchetul Militar, în căutare de probe.

Acum câteva zile şeful postului de poliție Roșiile, din județul Vâlcea, s-a împușcat în cap cu arma din dotare şi a murit. Avea 28 de ani şi a fost declarat apt psihologic, în decembrie 2021.

ADVERTISING

Acum doi ani vă amintiţi de cazul lui Florin Zalomir, campion mondial la scrimă în 2009 și vicecampion olimpic la Londra, în 2012, devenit şi el jandarm, care s-a sinucis, fiind găsit împușcat în cap, în casa lui din Otopeni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇