Florin Zalomir, campion mondial și vicecampion olimpic, a fost găsit împușcat în cap, în Otopeni

Florin Zalomir, campion mondial și vicecampion olimpic, a fost găsit împușcat în cap, în Otopeni

De dimineaţă a apărut informaţia că un jandarm, fost sportiv la Dinamo, s-a sinucis, el fiind găsit împușcat în cap, în casa lui din Otopeni.

Ulterior, am aflat că este vorba despre Florin Zalomir, campion mondial la scrimă în 2009 și vicecampion olimpic la Londra, în 2012. 

zalomir
Foto:COSR

Sportivul era acum ofiţer de jandarmi.

”Astăzi 3 octombrie a. c., în jurul orei 8:34, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat de către o femeie, cu privire la faptul că, într-un imobil din localitatea Otopeni, un bărbat este decedat în locuinţa sa. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii oraşului Otopeni pentru efectuarea de activităţi din competenţă”, a anunţat oficial IPJ Ilfov.

ADVERTISING

În prezent se fac verificări cu privire la arma folosită, care este personală.

Cazul va fi preluat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov.

Fusese declarat apt la ultima evaluare psihologică

„Cu profund regret, confirmăm vestea tragică a decesului colegului nostru, care a fost găsit fără suflare, în această dimineață, în locuința sa. Ne exprimăm regretul pentru pierderea sa și transmitem condoleanțe familiei îndurerate. Jandarmul era ofițer în cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București și avea 41 de ani. La cea mai recentă evaluare psihologică a fost declarat apt”, transmite Jandarmeria.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Totuşi, surse citate de TVR spun că Zalomir s-ar fi aflat de cel puțin o lună într-un program de consiliere la locul de muncă, însă ar fi refuzat să se prezinte, după solicitările psihologului unității la care lucrează. Acest program este destinat jandarmilor care au diverse probleme și prin consiliere se încearcă ajutorarea lor.

Aceleaşi surse precizează că ar fi suferit o decepție în dragoste.

Cine a fost Florin Zalomir

Florin Zalomir a avut o carieră impresionantă în scrimă.

A cucerit de mai multe ori Campionatul Național și Cupa României, a devenit campion european, campion mondial și vicecampion olimpic cu echipa României.

ADVERTISING

Și-a încheiat cariera de sportiv după Olimpiada de la Londra, la 31 de ani, când a devenit antrenor la Dinamo.

Lumea scrimei e şocată

Preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, Marius Florea, a confirmat moartea vicecampionului olimpic Florin Zalomir, care şi-a luat viaţa în locuinţa sa din Otopeni. Marius Florea nu a dorit însă să facă alte comentarii: ''Din păcate, nu am cuvinte!''.

Rareş Dumitrescu, antrenorul lotului feminin de sabie, fost coleg cu Florin Zalomir, a declarat pentru Agerpres că nu se aştepta ca acesta să comită un asemenea gest: ''Nu ştiu detalii. Am fost colegi la echipa naţională, apoi colegi ca antrenori la CS Dinamo şi am avut o relaţie apropiată. Dar în ultima perioadă avea nişte probleme de familie, pe care le-a ţinut personal, nu cunosc prea multe detalii.

Niciodată nu mă aşteptam la un asemenea gest. El nu a avut o viaţă uşoară, a avut probleme, a crescut fără tată, a fost plecat în Legiune câţiva ani de zile. Era un sportiv de performanţă, avea un psihic bine clădit, dar se pare că s-a întâmplat ceva astăzi pentru că a recurs la gestul ăsta.

A ales Jandarmeria acum doi ani, ca să-şi împlinească dorinţa pe care o avea, după ce încheiase un ciclu cu Bianca Pascu, care a renunţat la sport, şi nu a vrut să înceapă cu alţi copii. El a fost căsătorit, are şi o fetiţă din prima căsătorie, a divorţat acum câţiva ani, după care de câteva săptămâni s-a recăsătorit. Dar am înţeles că nu mergea totul roz şi că începuse deja un divorţ''.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇