Un imigrant bătut și sechestrat la Timișoara a evadat pe geam, a căzut și a murit

Un imigrant bătut și sechestrat la Timișoara a evadat pe geam, a căzut și a murit

Doi imigranţi din Sri Lanka au fost ținuţi captivi într-un apartament din Timișoara, legaţi și chinuiţi.

Unul a reuşit să fugă pe o frânghie improvizată din cearşafuri de la fereastra apartamentului, dar cu al doilea s-a rupt materialul, a căzut și a murit.

Incidentul a avut loc într-un bloc de pe Calea Torontalului, de la marginea oraşului Timișoara.

Cei doi tineri din Sri Lanka au ajuns legal la Brașov, cu drept de muncă la o firmă, însă au fost racolați de nişte traficanți, care le-au promis că îi vor ajuta să iasă din ţară, scrie presa locală.

ADVERTISING

După ce migranții au ajuns la Timișoara, traficanții le-ar fi cerut mai mulți bani decât s-a discutat inițial. Cei doi migranți nu au fost lăsați să plece până nu achită suma solicitată.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș anunță, miercuri, că doi bărbați sunt acuzați de trafic de migranți și lipsire de libertate în mod ilegal.

Cei doi, în perioada 25 - 28 august a.c., au lipsit de libertate victimele S.L.D.C. și R.P.D.D.P., obligându-le să rămână într-un apartament din Timișoara, unde le-au adăpostit pentru a le trece ilegal frontiera României către Italia.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Victimele erau amenințate cu moartea, dacă nu plătesc 5.000 euro pentru traficarea lor, lovite, legate cu mâinile la spate, cu căluș în gură și filmate în aceste poziții. Filmările au ajuns la persoane din anturajul victimelor în scopul obținerii de bani, transmit procurorii citaţi de Mediafax.

În cele din urmă, una dintre victime a coborât pe o frânghie improvizată de la fereastra dormitorului de la etajul 5, însă când să coboare şi a doua, frânghia de cearşafuri s-a rupt, iar bărbatul a căzut și a murit pe loc.

ADVERTISING

Indivizii au fost reținuți pentru 24 ore, iar miercuri Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș a sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă a celor doi.

Ei sunt pakistanezi şi intraseră ilegal în Romania. Nu aveau niciun fel de documente de şedere.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇