Un francez care lupta ca voluntar în Ucraina a fost ucis

Un francez care lupta ca voluntar în Ucraina a fost ucis

Un cetăţean francez a fost ucis „în lupte” în războiul din Ucraina. Bărbatul se alăturase voluntarilor străini veniţi să lupte împreună cu ucrainenii, potrivit Le Figaro.

„Transmitem condoleanţele noastre familiei sale”, a anunţat, vineri, Ministerul francez al Afacerilor Externe, la 100 de zile de la debutul invaziei ruseşti, relatează Quai d’Orsay.

Conform unei surse chestionate de AFP, bărbatul era "un combatant plecat ca voluntar". Identitatea acestuia nu a fost comunicată şi nici locul unde şi-a pierdut viaţa.

ADVERTISING

Postul de radio francez Europe 1 a vorbit joi despre un "prim luptător francez" ucis în Ucraina, "rănit mortal de tiruri de artilerie" în regiunea Harkov (nord-est). "Tânărul se alăturase legiunii internaţionale de apărare a Ucrainei şi participa la lupte împotriva armatei ruse", potrivit Europe 1.

Este al doilea francez ucis în Ucraina în mai puțin de o săptămână, după ce jurnalistul Frederic Leclerc-Imhoff a murit luni.

Războiul din Ucraina a intrat, vineri, în cea de-a 100-a zi. La puţin timp după invadarea ţării sale de către Rusia, în 24 februarie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut apel la formarea unei "legiuni internaţionale" de voluntari străini pentru a ajuta la apărarea Ucrainei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇