Un fost senator republican, arestat pentru fraudă electorală în alegerile din noiembrie: A deturnat voturile unui candidat și s-a mai și lăudat public

Un fost senator republican, arestat pentru fraudă electorală în alegerile din noiembrie: A deturnat voturile unui candidat și s-a mai și lăudat public

Un fost membru republican al Senatului din Florida, Frank Artiles, a fost arestat după ce s-a lăudat în mod public că a trimis o persoană cu acelaşi nume ca al unui candidat în exerciţiu să deturneze voturi, în scrutinul local din noiembrie, cu scopul ca acesta să fie înfrânt în alegeri, relatează AFP.

Fostul senator democrat în Senatul Floridei José Javier Rodriguez a fost înfrânt în noiembrie de către fondatoarea ”Latinas for Trump” Ileana Garcia cu doar 32 de voturi.

Alt Rodriguez, ”care nu a făcut campanie”, a primit peste 6.000 de voturi, potrivit presei americane.

“It violates everything that should be honest and straightforward about our elections,” said State Attorney Katherine...

Posted by Office of the State Attorney - Katherine Fernandez Rundle on Friday, March 19, 2021

Cum s-au deturnat voturile

Potrivit justiţiei, Frank Artiles se afă în spatele acestei fraude.

ADVERTISING

Fostul membru al Senatului local din statul Florida a fost inculpat de trei capete de acuzare, inclusiv de încălcarea regulilor finanţării campaniei electorale.

Potrivit mandatului de arestare emis pe numele său, Frank Artiles i-ar fi plătit suma de 45.000 de dolari (aproximativ 30.000 de euro) lui Alex Pedro Rodriguez, un vânzător de piese de schimb pentru maşini, să se prezinte în scrutinul local cu scopul de ”a deturna voturile candidatului în exerciţiu”.

WATCH LIVE: State attorney discusses today's arrests in criminal sham campaign scheme

State Attorney Katherine Fernandez Rundle and investigators share details on the arrests of Frank Artiles and Alex Rodriguez in a scheme to dupe voters last year.READ MORE: https://www.local10.com/news/politics/2021/03/18/ex-florida-sen-frank-artiles-arrested-in-shill-candidate-scheme/

Posted by WPLG Local 10 on Thursday, March 18, 2021

O campanie care părea să nu existe

Presa locală a dezvăluit scandalul, după ce Alex Rodriguez, incupat de asemenea de trei capete de acuzare, a refuzat să acorde interviuri în care să vorbească despre campania sa, care părea să nu existe.

ADVERTISING

În decembrie, Miami Herald dezvăluia că Frank Artiles s-a lăudat în mod public că a contribuit la victoria lui Ileana Garcia.

Eu, eu am făcut totul”, ar fi declarat el, dezvăluia publicaţia.

Locuinţa republicanului ar fost percheziţionată miercuri, iar acesta s-a prezentat joi la poliţie, după care a fost eliberat pe cauţiune.

Fostul senator şi complicele său riscă până la cinci ani de închisoare.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇