Un criminal în serie nu a putut fi executat, pentru că nu i-au găsit o venă nici după 10 încercări

Un criminal în serie nu a putut fi executat, pentru că nu i-au găsit o venă nici după 10 încercări

Execuția unui criminal în serie, condamnat la moarte în SUA, a fost oprită, după ce nu i-a fost găsită vena după 10 încercări.

Ultima execuție ratată din motive similare a fost cea a lui Kenneth Smith, care a murit în cele din urmă după o execuţie prin inhalare de azot.

Acum însă vorbim despre Thomas Creech, un criminal de 73 de ani.

Execuţia sa a fost întreruptă în ultimul moment în Idaho, deoarece soluția letală nu a putut fi administrată în termenul legal, conform Administrației Penitenciarelor citată de BBC.

ADVERTISING

Avocații lui Creech au declarat că s-a încercat găsirea unei vene la ambele brațe și picioare de 10 ori.

"Nu știm încă nimic despre o eventuală reprogramare”, care ar necesita un nou ordin de execuție, a declarat directorul închisorii, Josh Tewalt.

Brenda Rodriguez, un reporter al unei televiziuni locale care a asistat la execuție împreună cu alți jurnalişti, a spus că bărbatul nu părea să simtă dureri, dar la un moment dat s-a plâns de "un pic de durere în picioare", scrie NDTV.

Creech este închis din 1974 și a fost condamnat la moarte pentru bătaia mortală aplicată unui alt deținut, în 1981. Este unul dintre cei mai vechi condamnați la moarte din SUA.

ADVERTISING

A fost condamnat pentru cinci omoruri comise în trei state și este suspectat şi de alte crime. Chiar luna trecută, autoritățile de lângă Los Angeles au închis un caz de crimă, vechi de aproape 50 de ani, după ce l-au identificat cu succes pe Creech ca suspect.

Toate cele 24 de execuții efectuate în Statele Unite în 2023 au fost prin injecție letală. Execuția ratată ar fi fost prima din Idaho în ultimii 12 ani.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇