Un stat american îi obligă pe deținuții condamnaţi la moarte să aleagă între plutonul de execuție și scaunul electric

Un stat american îi obligă pe deținuții condamnaţi la moarte să aleagă între plutonul de execuție și scaunul electric

Guvernatorul Carolinei de Sud, Henry McMaster, a semnat un proiect de lege care îi obligă pe deținuții condamnați la moarte să aleagă modul în care vor fi executați: prin împușcare în fața plutonului de execuție sau pe scaunul electric, dacă injecția letală nu este disponibilă.

Legea care a fost promulgată discret vine pe fondul unei penurii de injecții letale care a afectat capacitatea statului de a pune în aplicare pedeapsa capitală.

Carolina de Sud nu a executat niciun prizonier din 2011, scrie The Guardian.

ADVERTISING

Deținuții condamnați la moarte au ales până acum injecția letală, ceea ce a dus la oprirea execuțiilor.

Carolina de Sud devine astfel al patrulea stat care permite executarea deținuților prin împușcare. Mississippi, Oklahoma și Utah permit acest lucru, iar alte nouă state execută deținuții prin metoda scaunului electric.

Mai multe companii farmaceutice au încetat să mai vândă medicamentele utilizate în injecțiile letale, pentru a nu fi practic complici la această metodă.

În 2016, Pfizer, cea mai mare companie farmaceutică din lume, a impus un nou set de controale pentru a se asigura că produsele sale nu au fost utilizate de închisorile SUA pentru execuții.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Produsele Pfizer sunt destinate pentru a salva viețile pacienților pe care îi deservim”, a spus compania.

În SUA, pedeapsa capitală o primesc, discriminatoriu, oamenii de culoare. Un raport arată că aproximativ 40% dintre deținuții condamnați la moarte sunt negri, comparativ cu aproximativ 13% din populație.

I.O.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇