Un copil de 6 ani a fost strivit de o coloană care a căzut pe el, în Primăria Capitalei. UPDATE Băiatul e în stare gravă, la ATI

Un copil de 6 ani a fost strivit de o coloană care a căzut pe el, în Primăria Capitalei. <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Băiatul e în stare gravă, la ATI

O coloană decorativă din holul Primăriei Municipiului București (PMB) s-a prăbușit peste un copil de 6 ani, care încerca să o escaladeze.

UPDATE Copilul este internat la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, în stare gravă.

„Copilul a fost stabilizat în UPU și s-au efectuat investigațiile necesare atât biologice, cât și imagistice. În prezent copilul este internat în secția de terapie intensivă a spitalului nostru, sub supraveghere și monitorizare permanentă”, anunță reprezentanții Spitalului „Grigore Alexandrescu”.

ADVERTISING

Cum s-a întâmplat accidentul

PMB a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că băiatul a intrat în sediul instituției de pe Bd. Regina Elisabeta alături de tatăl său, care avea acolo de rezolvat o problemă.

În jurul orei 13:40, „conform informațiilor furnizate de martori, copilul s-a urcat pe una dintre coloanele decorative din hol și a căzut împreună cu coloana, suferind traumatisme.

La intervenția angajaților PMB (...) el a fost preluat în mai puțin de 5 minute de o ambulanță, fiind dus imediat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu. La momentul urcării în ambulanță, copilul era conștient. Reprezentanții Primăriei Capitalei au luat legătura cu spitalul, obținând confirmarea faptului că victima accidentului se află în grija medicilor din spital”, a mai transmis Primăria Generală.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În imaginile furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), se poate vedea o baltă de sânge rămasă pe pardoseala, acolo unde copilul a căzut și s-a lovit.

Polițiștii Secției 17 încearcă să afle din ce cauze și în ce circumstanțe s-a produs acest incident.

PMB susține că respectiva statuie era expusă din 2016, an în care întreaga administrație PMB s-a mutat la loc în sediul de pe Bd. Regina Elisabeta, renovat integral.

USR solicită spaţii suplimentare pentru audienţe

Consilierii municipali de la USR solicită Primăriei Capitalei să aloce camere suplimentare pentru audienţe, dar şi să fie verificate toate elementele ce ţin de siguranţă în clădirile PMB şi ale subordonatelor.

"Împreună cu colegii consilieri, am solicitat administraţiei Primăriei să aloce camere suplimentare pentru audienţe. (...) Vom solicita, de asemenea, să se verifice toate elementele ce ţin de siguranţă în clădirile Primăriei şi subordonatelor. Una dintre obligaţiile asumate în acest mandat de USR PLUS Bucureşti este o mai bună comunicare cu cetăţenii şi un acces simplificat pentru audienţe.

ADVERTISING

În Consiliul General, începând cu mandatul 2020, toţi cetăţenii au acces la şedinţe şi pot interveni pe bază de solicitare prealabilă. Însă totul trebuie să se întâmple în siguranţă", scrie consilierul municipal USR Cosmin Smighelschi pe Facebook.

El menţionează că o anchetă administrativă se desfăşoară în PMB, după ce copilul a fost rănit.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇