Un colonel rus în retragere spune că situaţia pentru Rusia se va înrăutăţi în mod clar

Un colonel rus în retragere spune că situaţia pentru Rusia se va înrăutăţi în mod clar

Un colonel în retragere, Mihail Khodarenok, a vorbit la televiziunea rusă despre faptul că ”situaţia pentru Rusia se va înrăutăţi în mod clar”.

”Ne aflăm într-o izolare politică totală”, a afirmat fostul colonel, precizând că situaţia nu poate fi normală când există o coaliţie de 42 de state împotriva Rusiei, potrivit BBC.

Principalele mijloace de informare în masă din Rusia oferă o perspectivă asupra războiului din Ucraina diferită de tot ce există în restul lumii. Pentru început, rușii nici măcar nu îl numesc război, ci ”operaţiunea specială”.

ADVERTISING

Editorul BBC pentru Rusia a reflectat însă un schimb de replici rar difuzat la televiziunea de stat. Luni seară, invitatul din studiou, Mihail Khodarenok, analist militar şi colonel în retragere, a prezentat o imagine foarte diferită.

El a avertizat că "situaţia pentru Rusia se va înrăutăţi în mod clar" pe măsură ce Ucraina primeşte asistenţă militară suplimentară din partea Occidentului şi că "armata ucraineană poate înarma un milion de oameni".

Referindu-se la soldaţii ucraineni, el a menţionat: "Dorinţa de a-şi apăra patria este foarte mare. Victoria finală pe câmpul de luptă este determinată de moralul ridicat al trupelor care varsă sânge pentru ideile pentru care sunt gata să lupte”.

"Cea mai mare problemă cu situaţia militară şi politică a Rusiei (…) este că ne aflăm într-o izolare politică totală şi că întreaga lume este împotriva noastră, chiar dacă nu vrem să recunoaştem acest lucru. Trebuie să rezolvăm această situaţie”, a mai afirmat Khodarenok.

ADVERTISING

"Situaţia nu poate fi considerată normală atunci când împotriva noastră există o coaliţie de 42 de ţări şi când resursele noastre, politico-militare şi tehnico-militare, sunt limitate", a mai afirmat colonelul în retragere.

Potrivit BBC, ceilalţi invitaţi din studiou au rămas tăcuţi, chiar şi gazda, Olga Skabeyeva, aprigă şi vocală în apărarea Kremlinului, părea ciudat de stăpânită.

Scriind în revista "Independent Military Review" din Rusia în februarie, înainte ca Moscova să atace Ucraina, analistul de apărare a criticat "şoimii entuziaşti şi cucii grăbiţi" pentru că au afirmat că Rusia ar câştiga cu uşurinţă un război împotriva Ucrainei.

ADVERTISING

Concluzia sa de atunci: "Un conflict armat cu Ucraina nu este în interesul naţional al Rusiei".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇