Un bărbat care creștea șerpi pe balcon a fost găsit mort pe 1 mai. Abia azi, reptilele au fost luate din casa lui

Un bărbat care creștea șerpi pe balcon a fost găsit mort pe 1 mai. Abia azi, reptilele au fost luate din casa lui

Un bărbat de 36 de ani din Drobeta a fost găsit mort în casă, pe 1 mai. În locuinţă vieţuiau şi câteva reptile protejate. Protecţia Animalelor le-a ridicat abia joi, 9 mai, din casa respectivă, pentru că era nevoie de „întrunirea mai multor condiţii şi proceduri”.

Poliţiştii, cu sprijinul unui specialist biolog din cadrul Institutului de Biologie al Academiei Române şi comisarii Gărzii de Mediu Mehedinţi, au ridicat joi reptilele, care se aflau în acvarii, pe balconul omului.

Vorbim despre 7 reptile: 3 vipere aparţinând familiei Vipera Ammodytes, 3 şerpi aparţinând familiilor Colubridae şi Anguidae şi un exemplar exotic de piton Constrictor.

ADVERTISING

Toate erau în spaţii special amenajate, care au fost sigilate de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor.

”Acestea au fost ridicate de specialiştii Institutului de Biologie al Academiei Române urmând a fi efectuate procedurile legale. Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art.52, alin.1, lit. g din OUG 57/2007, privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice”, a mai transmis sursa citată.

ADVERTISING

Anchetatorii nu au stabilit încă motivul decesului bărbatului, dar acesta nu avea muşcaturi de şarpe pe corp.

Fiind vorba despre specii protejate, pentru preluarea lor era necesară întrunirea mai multor condiţii şi proceduri, de aceea, nu au fost luate la momentul ridicării cadavrului.

Reptilele vor fi duse la Bucureşti, unde vor sta aproximativ şase luni în carantină, ulterior urmând a fi eliberate în natură.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇