Un bărbat care a cumpărat o mașină cu euro falși a fost arestat

Un bărbat care a cumpărat o mașină cu euro falși a fost arestat

Un bărbat care a cumpărat o mașină cu euro falși a fost reținut și apoi arestat preventiv, în locuința sa fiind găsite mai multe bancnote din tipul de fals cunoscut la nivel european „Prop-Copy”.

Polițiștii din Giurgiu, sub coordonarea unui procuror din Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, au făcut duminică trei percheziții în județul Dâmbovița, la locuințele unui tânăr de 22 de ani, cercetat pentru punere în circulaţie de valori falsificate și înșelăciune.

Din cercetări a reieșit că în 10 noiembrie, într-o societate comercială situată pe autostrada A1 București - Pitești, la km. 49, tânărul a pus în circulație bancnote false, în euro, pe care le-ar fi prezentat și, ulterior, înmânat ca bancnote autentice persoanei vătămate.

ADVERTISING

Banii falși ar fi reprezentat contravaloarea prețului stabilit în cadrul unui contract de vânzare-cumpărare a unui autoturism.

„În urma desfășurării perchezițiilor la locuințele acestuia, a fost descoperit și indisponibilizat autoturismul însușit de către persoana bănuită de săvârșirea infracțiunilor, dar și 5.170 de euro, din tipul de fals cunoscut la nivel european „PROP-COPY”, spun polițiștii din Giurgiu, într-un comunicat transmis luni.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind prezentat instanței de judecată, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇