Primarul din Corbeanca nu poate justifica o avere de 3 milioane de lei

Primarul din Corbeanca nu poate justifica o avere de 3 milioane de lei

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Curtea de Apel Bucureşti în legătură cu faptul că Anton Valeriu, primarul comunei Corbeanca din judeţul Ilfov, nu poate justifica o avere de 3 milioane lei prin veniturile realizate.

„Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 3.061.855 lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către Anton Valeriu împreună cu familia, în perioada exercitării funcţiei publice.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Anton Valeriu împreună cu familia, în perioada exercitării funcţiei publice”, transmite ANI într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

În luna mai, primarul Anton Valeriu şi nepotul acestuia au fost reţinuţi de procurorii DNA într-un dosar privind retrocedări de terenuri. În dosar sunt vizate fapte de luare de mită şi spălare de bani, cea mai mare sumă încasată de edil depăşind 1,4 milioane de euro. În luna iulie, edilul din Corbeanca a fost trimis în judecată.

Un alt caz de avere nejustificată este cel unui viceprimar din comuna Rona de Sus (judeţul Maramureş), Ioan Ruscovan. ANI susţine că a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 770.574 de lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către viceprimar împreună cu familia.

De asemenea, Mariana Sîrbuleţ, consilier local în comuna Bucşani, judeţul Dâmboviţa, nu poate justifica o avere de 216.137 de lei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇