Primarul din Corbeanca a fost reținut pentru că ar fi luat șpagă peste 1,4 milioane de euro, păduri și teren arabil UPDATE A fost eliberat de instanță

Primarul din Corbeanca a fost reținut pentru că ar fi luat șpagă peste 1,4 milioane de euro, păduri și teren arabil UPDATE A fost eliberat de instanță

Primarul localităţii Corbeanca, Anton Valeriu, şi nepotul acestuia, Robert Ilie Mihăilă, au fost reţinuţi de procurorii DNA într-un dosar privind retrocedări de terenuri.

În dosar sunt vizate fapte de luare de mită şi spălare de bani, cea mai mare sumă încasată de edil depăşind 1,4 milioane de euro.

UPDATE: Primarul din Corbeanca a fost eliberat, potrivit avocatului Adrian Cuculis. Avocatul mai spune că instanța a respins orice măsură preventivă a DNA.

Potrivit DNA, Valeriu Anton, având spre soluţionare cererea unei persoane de restituire a unui teren de 45 hectare situat pe raza comunei Corbeanca, ar fi pretins şi primit de la aceasta, prin intermediari (unul dintre aceştia fiind celălalt suspect reţinut în prezenta cauză), suma de 1.418.581 de euro.

ADVERTISING

Banii ar fi fost remişi după obţinerea despăgubirilor băneşti, ca urmare a aprobării dosarului de către ANRP.

"Pentru a fi disimulată adevărata provenienţă a sumelor de bani primite cu titlu de mită, la instigarea suspectului Valeriu Anton, ar fi fost încheiate mai multe acte notariale autentificate prin care ar fi fost ascuns adevăratul beneficiar al sumei de bani menţionate", arată anchetatorii.

Într-un context asemănător, spune DNA, în perioada septembrie 2011 - iulie 2019, Valeriu Anton ar fi pretins de la persoane îndreptăţite să li se restituite diverse suprafeţe de teren, jumătate din drepturile revendicate pentru a efectua demersurile necesare în vederea soluţionării favorabile a cererilor depuse de acestea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"După soluţionarea cererilor, într-o manieră asemănătoare, Valeriu Anton ar fi intrat în posesia a şapte hectare de pădure (vândută ulterior contra sumei totale de 1.554.695 euro), a nouă hectare de teren arabil (vândut în 2019 pentru suma de 450.000 euro) şi a sumei de 475.318 euro", indică procurorii anticorupţie.

Procurorii au efectuat, joi, percheziţii la şase adrese din judeţul Ilfov, una dintre ele fiind sediul Primăriei Corbeanca.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇