Furtună violentă în Marea Neagră: O navă s-a scufundat, alta s-a rupt în două UPDATE

Furtună violentă în Marea Neagră: O navă s-a scufundat, alta s-a rupt în două <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

O navă cu 12 membri ai echipajului la bord s-a scufundat în Marea Neagră, în largul coastelor de nord-vest ale Turciei, în urma unei furtuni violente.

Autoritățile turce au anunțat ieri că nava e dispărută, iar luni dimineață au confirmat că s-a scufundat.

„Nava Kafkametler, sub pavilion turcesc, a trimis un semnal de ajutor astăzi, la ora 10:29 (...) Eforturile noastre de a contacta nava şi echipajul acesteia au rămas fără răspuns'', a anunţat duminică Direcţia Generală pentru Afaceri Maritime, un organism de stat turc, aflat în subordinea Ministerului Transporturilor.

Ereğli açıklarında bulunan KAFKAMETLER isimli gemi ile irtibat kesildi. Arama ve Kurtarma çalışmalarının başlaması için...

Publicată de İsmarine Denizcilik gemi personeli ilanları %100 gerçek pe Duminică, 19 noiembrie 2023

Nava a dat ultimul semnal în largul oraşului Eregli, în nord-vestul Turciei. Căpitanul Kafkametler a raportat că nava plutea în derivă spre un dig din largul acestui oraș din în provincia Zonguldak din nord-vestul Turciei.

ADVERTISING

„Încă nu există niciun contact cu cei 12 membri ai echipajului turc aflaţi la bord. Comandamentul Gărzii de Coastă, Forţele Navale, AFAD, Siguranţa de Coastă, jandarmeria, poliţia, echipele de pompieri sunt în aşteptare. Activităţile de căutare şi salvare vor fi demarate imediat după ce condiţiile meteorologice nefavorabile se vor îmbunătăţi”, a anunțat ministrul turc de Interne, Ali Yerlikaya.

Nava transporta ferosiliciu din portul Temriuk din Rusia către Aliaga din Turcia.

SON DAKİKA!Mv kafkametler gemisinden Ereğli açıklarında epirb sinyali alınmış ve gemiden haber alınamıyormuş... TANRI YARDIMCINIZ OLSUN DENİZDAŞLAR

Publicată de Tanrı Denizcileri Korusun pe Duminică, 19 noiembrie 2023

Vânturi violente şi furtuni au lovit duminică mai multe zone din Turcia, în special în nord-vest.

ADVERTISING

O altă navă, care arbora pavilionul Camerunului, s-a rupt în două din cauza valurilor violente în Eregli, după ce întregul său echipaj a fost evacuat în siguranţă.

Vântul puternic şi ploile au provocat, de asemenea, inundaţii şi pagube în Sile şi Garipce, două oraşe de coastă la Marea Neagră, în apropiere de Istanbul, fără a provoca victime sau răniţi.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇