Un avion s-a prăbușit pe o autostradă aglomerată din Florida (Video)

Un avion s-a prăbușit pe o autostradă aglomerată din Florida (Video)

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit pe o autostradă din Florida, la o oră de vârf.

Pilotul pare să fi încercat o aterizare de urgență pe autostrada aglomerată, iar martorii povestesc că una dintre aripile avionului a zdrobit un vehicul, iar apoi a lovit și o camionetă.

Două persoane au murit, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP.

Plane crashes onto busy Florida highway

Accidentul a avut loc în jurul orei locale 15.15, nu departe de oraşul Naples, în Golful Mexic, a precizat Agenţia americană de reglementare a aviaţiei civile.

ADVERTISING

Cu două minute înainte de aterizarea programată, pilotul a anunţat prin radio controlul traficului aerian că "a pierdut ambele motoare şi a cerut o aterizare de urgenţă", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al aeroportului, Robin King.

"Controlorul de trafic aerian a autorizat imediat aeronava să aterizeze atunci când pilotul a declarat că nu va ajunge pe pistă (...) a încercat să aterizeze pe I-75", uriaşa autostradă care leagă regiunea Marilor Lacuri, în nordul Statelor Unite, de Florida, în sud.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În avion se aflau cinci persoane, iar trei dintre ele au supravieţuit. Celelalte două au murit în urma coliziunii.

Agenţia americană de reglementare a aviaţiei civile şi Consiliul naţional pentru siguranţa transporturilor vor investiga circumstanţele accidentului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇