Un avion s-a prăbușit în Giurgiu, la manșă ar fi fost proprietarul aerodromului Letca Nouă

Un avion s-a prăbușit în Giurgiu, la manșă ar fi fost proprietarul aerodromului Letca Nouă

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit sâmbătă în localitatea Letca Nouă, din județul Giurgiu, într-o zonă împădurită.

Accidentul a fost anunțat prin apel la 112, la ora 14:05, de un martor care a văzut avionul prăbușindu-se în pădure și mai apoi un nor gros de fum, informează IGSU Giurgiu.

La locul accidentului au fost trimise 2 mașini de stingere, 1 ambulanță SMURD și 1 ambulanță SAJ. Aici au fost găsite două persoane decedate, carbonizate, a transmis ISU Giurgiu.

Potrivit Mediafax, avionul prăbușit decolase de la pe Aerodronul Letca Nouă și avea două persoane la bord. Ambele au murit în urma impactului. Avionul ultrauşor era model CITIUS YR-5599.

avion-Letca-Noua-blurat

Proprietarul aerodromului Letca Nouă s-ar fi aflat la manșă - surse

La manșa avionului prăbușit sâmbătă între Letca Nouă și Letca Veche s-at fi aflat proprietarul Aerodromului din Letca Nouă, Valentin Anghel, au declarat, pentru MEDIAFAX, martori din comună.

ADVERTISING

Aerodromul din Letca Nouă a fost deschis în urmă cu aproximativ 2 ani, dar în ultima vreme nu s-au mai făcut zboruri, a spus Marian Negru, primarul comunei Letca Nouă.

Când a deschis Aerodromul, Valentin Anghel a spus că vrea să facă o școală de pilotaj.

„Valentin Anghel era un om deosebit. L-am cunoscut, am vorbit de câteva ori. Când a deschis a venit la mine, a spus că face școală de pilotaj”, a spus primarul.

Accidente cu avioane de mici dimensiuni în România, în ultimii ani

O statistică Agerpres indică accidentele aviatice în care au fost implicate avioane de mici dimensiuni în ultimii ani:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

2022

  • 26 martie - Un avion de acrobaţie s-a prăbuşit în comuna Târgşoru Vechi, sat Strejnicu, judeţul Prahova. Pilotul a decedat.

2021

  • 10 august - Un avion privat de mici dimensiuni s-a prăbuşit pe raza localităţii Chitila, pe un câmp, două persoane rănite, conştiente, fiind preluate de SMURD şi transportate la spital.

2020

  • 19 martie - Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, în zona localităţii Şiria din judeţul Arad, fiind înregistrate două victime.

2019

  • 15 mai - Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit într-o zonă montană din apropierea oraşului Nehoiu din judeţul Buzău, accident în urma căruia două persoane au murit.
  • 21 februarie - O aeronavă de şcoală şi agrement, cu două persoane la bord, a aterizat forţat pe o zonă de câmp, în apropierea aeroportului Tuzla. Aparatul de zbor era unul bimotor de tip Diamond Aircraft (DA) 42, iar accidentul a avut loc în apropierea pistei. O persoană a decedat.
ADVERTISING

2018

  • 7 noiembrie - Un accident aviatic în care a fost implicat un aparat de zbor de mici dimensiuni a avut loc pe un câmp de lângă localitatea argeşeană Topoloveni. Pilotul a fost rănit.
  • 4 august - Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în aer în timpul unor zboruri de antrenament efectuate deasupra localităţii Frătăuţii Vechi, din judeţul Suceava. Unul dintre piloţi a murit.

2017

  • 21 octombrie - Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat pe un câmp din judeţul Alba, în zona localităţii Vinţu de Jos, incident în urma căruia pilotul a murit.
  • 19 octombrie - Un avion de mici dimensiuni cu două persoane la bord, s-a prăbuşit în zona localităţii Tătăruşi din judeţul Iaşi. În urma impactului, pilotul aparatului a murit, iar cea de-a o doua persoană a suferit multiple contuzii.

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇