Un avion s-a întors din drum, pentru că un pilot nu-și finalizase ultimul test de zbor

Un avion s-a întors din drum, pentru că un pilot nu-și finalizase ultimul test de zbor

O aeronavă Virgin Atlantic care decolase de pe aeroportul Heathrow din Londra a fost nevoită să se întoarcă, după ce s-a constatat că pilotul secund nu și-a finalizat ultimul test de zbor.

Avionul, care zbura spre New York, decolase de aproximativ 40 de minute, când a fost depistată eroarea, scrie BBC.

Virgin Atlantic a spus că a fost găsit un înlocuitor pentru copilot și că avionul a plecat din nou spre New York. Compania aeriană susţine că siguranța călătorilor nu a fost compromisă și a explicat că pilotul s-a alăturat Virgin Atlantic în 2017.

ADVERTISING

El era pe deplin calificat conform reglementărilor aviatice din Regatul Unit, a adăugat compania aeriană, dar nu a finalizat un zbor de evaluare finală, care făcea parte din cerințele interne ale companiei aeriene.

Controlul unei aeronave este de obicei împărțit între un căpitan și un copilot, iar căpitanul deține responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în timpul zborului.

„Copilotul calificat, care zbura alături de un căpitan experimentat, a fost înlocuit cu un nou copilot. Ne prezentăm scuze pentru orice inconvenient cauzat clienților noștri”, a declarat un reprezentant al Virgin Atlantic.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Un purtător de cuvânt al Autorității Aviației Civile (CAA) a confirmat că ambii piloți erau autorizați și „calificați pentru a efectua zborul”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇